dimecres, 4 de maig de 2011

Solsona acull aquest dissabte la cinquena trobada de flautes de Catalunya

Hi participaran 300 alumnes de més de vint escoles i conservatoris del país

Unes 300 flautes procedents de més de vint escoles de música i conservatoris d’arreu del país es faran sentir aquest dissabte a Solsona. L’Escola Municipal de Música serà l’amfitriona de la V Flautada de Catalunya, l’esdeveniment musical més multitudinari, quant a mobilització de gent, que la ciutat acull aquest any.

La trobada de flautes de Catalunya, de caràcter biennal, s’organitza sempre a una població diferent amb la voluntat de reunir alumnes i professors d’aquest instrument per aprendre, intercanviar coneixements i, alhora, gaudir d’una jornada lúdica, i enguany ha tocat a la capital del Solsonès, sota el lema “Et Solsona la flauta?”. El conjunt d’activitats es duran a terme entre l’Escola Municipal de Música, l’escola Setelsis i la sala polivalent, tres equipaments molt propers.

Tot i que s’encarrega de l’organització un equip extern de persones, format per professors de diferents centres del país, l’Escola Municipal de Música participa en el desplegament de la convocatòria facilitant la infraestructura, amb la col·laboració de l’Ajuntament, que cedeix els espais, l’AMPA de l’Escola de Música i la Societat Municipal de Promoció Turística de Solsona.

Concert a les 7 de la tarda
Per a 2/4 de 10 del matí hi ha programada l’arribada dels participants a la sala polivalent. De 10 fins a 2/4 de 12, es duran a terme assajos per grups i a partir de les 12, tallers diversos. La jornada continuarà a ¾ d’1 amb una cercavila i d’1 a 2, un nou assaig. A la tarda, després de dinar, l’alumnat continuarà els assajos, seguit d’un espectacle. Per al públic en general i per demostrar el treball conjunt que s’haurà realitzat al llarg del dia, a les 7 de la tarda els 300 flautistes oferiran el concert de la cinquena Flautada de Catalunya a la sala polivalent. L’entrada serà gratuïta.

L’assistència a la trobada d’alumnes de música de totes les edats comportarà dissabte la visita a la ciutat de desenes de famílies procedents de diferents indrets de Catalunya. Per això, a primera hora se’ls proporcionarà informació turística del municipi per passar el dia i s’organitzaran visites guiades pel nucli antic al matí i la tarda, en les quals hi ha inscrites una setantena de persones.

                  Solsona, 4 de maig de 2011