dimecres, 18 de maig de 2011

Mercè Llordella aconsegueix el Certificat “B” de Figures Obligatòries

El passat dia 15 de maig, a Bell – lloc, es van celebrar les probes per anar ascendint de nivell conegudes per tots els amants del patinatge artístic com “Certificats”. Aquestes probes van estar organitzades per la Federació Catalana de Patinatge – Territorial de Lleida  conjuntament amb el C.E.   Bell – lloc.

En aquestes probes el Solsona Patí Club va optar per presentar exclusivament als patinadors de la modalitat de Figures Obligatòries. Aquesta modalitat és molt poc practicada a nivell competitiu pels patinadors de la província de Lleida, però molt practicada a Barcelona per gairebé tots els patinadors, amb un elevat grau de dificultat tècnica però que al mateix temps facilita el treball a la modalitat de Lliure. En aquests certificats hi varen participar al Certificat “B” Gemma Colilles (que havia aprovat recentment el nivell previ), Alba Fernández (amb molt poques hores d’entrenament per incompatibilitats horàries amb els estudis que està realitzant) i  Mercè Llordella (que ha portat un cap de setmana de concentracions al CAR de St. Cugat practicant una altra modalitat); i al Certificat “A” hi varem tenir a Paula Martínez (que també ha estat tot el cap de setmana a les concentracions del CAR de St. Cugat) i també Mercè Llordella.

La pista de Bell – lloc és una pista molt bona per la modalitat de lliure al ser molt regular però quan els patinadors de la modalitat de figures obligatòries van començar a entrenar en el nivell “C” es va veure clarament que la pista no ens ajudaria gens perquè les sortides de les figures pintades al terra no estan practicades perquè cap patinador de la població les utilitza (això fa que es converteixi en una pista molt difícil per aquesta modalitat).

Únicament varen aprovar els patinadors que estaven extremadament sobrats en el “C” i això va fer que les patinadores solsonines comencessin a desconfiar de les seves aptituds. Van començar els entrenaments del “B” i realment la pista era molt difícil de practicar a nivell de les sortides de cada figura. Volem destacar que en la modalitat de lliure cada patinador té la possibilitat de repetir dos elements diferents fallats durant el seu programa, però en la modalitat de figures obligatòries no es permet cap error.

Totes les patinadores solsonines varen realitzar les figures obligatòries mostrant que al Solsona Patí Club es practica aquesta modalitat amb un alt nivell, però cadascuna d’elles va tenir petits errors condicionats amb les sortides que varen fer que únicament la Mercè Llordella aconseguís el Certificat “B” de Figures Obligatòries perquè el portava extremadament bé, i destaquem que va ser la única patinadora lleidatana que va aprovar aquest nivell.

El Solsona Patí Club i l’Equip Tècnic vol felicitar a totes elles pel bon treball que estan duent a terme, les animem a que segueixin practicant aquesta modalitat extremadament tècnica, que tant les està ajudant per a practicar la modalitat més artística que és el Lliure.

a darrere, d'esquerra a dreta, Mercè Llordella, Gemma Colilles i Paula Martínez; a baix a l'esquerra Alba Fernández i a la dreta Ester Fornell (entrenadora)