diumenge, 15 de maig de 2011

Joan Pau II, pregueu per nosaltres! Xavier Novell Gomà. Bisbe de Solsona


El dia 1 de maig va ser beatificat el papa Joan Pau II a la plaça de Sant Pere de Roma. Tota l’Església catòlica va unir-se a la proclamació que feu el papa Benet XVI i aixecà una acció de gràcies a Déu pel testimoniatge de fe i de lliurament a l’evangeli del nou beat.

Des del 16 d’octubre de 1978, quan s’anuncià el tradicional “Habemus Papa”, va començar per a l’Església un nou temps. Karol Wojtyla era elegit com el nou successor de Pere. Déu escollia un papa polonès, un papa jove, que va dur a terme un llarg i fecund pontificat.

Molts el recorden per la seva contribució sociopolítica: la caiguda del comunisme, el diàleg interreligiós per la pau, el seu no a la guerra de l’Iraq, la petició de perdó per tots els pecats de l’Església amb motiu del Jubileu de l’any dos mil.

La seva aportació, en la vida de l’Església, és molt més gran i extensa: la gran obra de la nova evangelització, especialment a través dels seus viatges apostòlics; el guiatge ferm i clar en un temps de confusió a causa de la secularització dins i fora de l’Església; la seva aposta pels joves a través de les Jornades Mundials de la Joventut; la seva invitació insistent a la santedat a través de la beatificació i canonització d’una gran quantitat de testimonis exemplars de la fe.

La beatificació del papa Joan Pau II suposarà un major coneixement de la seva vida espiritual i un estímul perquè molts fidels se sentin cridats a viure més autènticament la seva pròpia vida cristiana.

Que el nou beat intercedeixi per la nostra diòcesi, especialment perquè ens siguin concedides moltes vocacions a la vida consagrada i al ministeri sacerdotal!