dimecres, 4 de maig de 2011

Esteve Algué es reuneix amb empresaris per explicar les accions concretes per reduir l'atur a la meitat


Des del dimecres 27 fins el dimarts 3, Esteve Algué es va reunir amb empresaris, amb els Amics del Museu, amb la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, amb Creu Roja, amb l'Associació de Veïns del Camp del Molí, amb els Motorrucs, amb camioners, amb un jove emprenedor, amb Òmnium Cultural del Solsonès i amb el Gremi d'Hostaleria del Solsonès

Esteve Algué, junt amb membres de la candidatura de CiU, va mantenir una reunió amb empresaris per explicar les propostes econòmiques per tal de generar 400 nous llocs de treball.

Les accions per aconseguir-ho són les següents:
Solsona Emprèn. Creació d’una societat de capital risc amb participació pública i privada per invertir en nous projectes empresarials i impulsar l’esperit emprenedor.

Solsona Innova. Creació del parc de la innovació, un espai públic on s’hi podran instal·lar, a cost zero durant els tres primers anys , empreses innovadores orientades a l’exportació.

Solsona Garanteix. Acord amb les entitats financeres que operen a la comarca per fer un pla pilot que acabi amb l’actual restricció de crèdit que està ofegant moltes petites i mitjanes empreses solvents.

Clúster català de la biomassa forestal. L’aprofitament energètic de la biomassa forestal és un dels sectors amb més futur, i en el qual està gairebé tot per desenvolupar, des de la fase de recol·lecció fins a la de industrialització. Solsona té avantatges competitius únics, com la presència del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i una llarga tradició d’ indústria de la fusta, per liderar el clúster català de la biomassa forestal, que té un enorme potencial de generació nous llocs de treball.

Pla Estratègic Solsona 2020. La crisi actual ha posat en evidència la necessitat de canviar el model productiu que ha sustentat el creixement econòmic dels darrers anys deu anys. Cal iniciar de manera immediata el procés d’ elaboració d’un pla estratègic que orienti fixi els grans objectius.

A més, Esteve Algué vetllarà per tal que s'implantin les telecomunicacions que la Generalitat i la Corporació Catalana ja van impulsant, vetllarà pel foment eficaç de la relació escola-empresa, per l'impuls d'infrastructures i per tal de reunir-se amb nous inversors per la comarca.

“Per crear treball no podem esperar que passi la crisi. És la gran prioritat. I posarem tots els mitjans per aconseguir-ho. En la vida cal marcar-se objectius. L'objectiu prioritari pel qual treballarem amb intensitat és per la creació de 400 llocs de treball. I tan de bo que siguin més. Segur que amb la implicació que estem trobant en el teixit social i empresarial solsoní i amb un lideratge fort ho aconseguirem”, ha valorat Algué.

Esteve Algué segueix penjant al seu canal de Facebook informació de les trobades. Ha mantingut una seixantena de reunions i ha recollit unes 170 propostes que es tindran en compte al llarg de la legislatura. “Valoro com a imprescindibles aquestes trobades amb entitats, empresaris, emprenedors i particulars. Al seu costat m'hi trobaran a mi i a tota la candidatura durant el dia a dia ja que estem oberts a tothom”, ha remarcat Algué. Podeu trobar el Facebook de l'Esteve a www.facebook.com posant en el cercador: Esteve Algué.