dimecres, 11 de maig de 2011

EL CURS DE FORMACIÓ DE FORMADORS EN BIOMASSA FORESTAL COM A FONT ENERGÈTICA ENGEGA FENT PLE

Un total de 23 persones participen en aquest curs que s’imparteix a Solsona, a la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
El curs s’allargarà durant cinc divendres més fins al 10 de juny.

Xavier Solanes, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Francesca Famadas, del Centre de la Propietat Forestal,
Ignacio López i Pere Navarro, ambdós del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), van ser els encarregats de donar, el divendres 6 de maig, el tret de sortida al Curs de Formació de formadors en biomassa forestal com a font energètica organitzat pel CTFC en el marc del projecte INNObiomassa, una estratègia integrada per a la consolidació del sector emergent de la biomassa tèrmica com a font d’ocupació.
Un total de 23 persones estan participant en aquest curs que s’allargarà durant cinc divendres més fins al proper 10 de juny i que pretén aprofundir en aspectes tècnics de la biomassa, des de la seva obtenció, passant pel processat fins al consum a les instal·lacions. La particularitat d’aquest curs és que es dirigeix de forma específica a formadors. És per aquest motiu que, a banda de la formació tècnica específica en biomassa, en el marc del curs es donaran a conèixer les pautes perquè els formadors puguin fomentar l’actitud emprenedora al seu alumnat, així com les pautes per redactar un pla d’empresa. El curs també incidirà en habilitats de comunicació i recursos expressius. Des de l’organització, es valora molt positivament la resposta i l’interès que ha generat el curs, ja que inicialment estava limitat a 20 places. La propera sessió del curs, que s’imparteix a Solsona, a la seu del CTFC, tindrà lloc aquest divendres 13 de maig de 2011 i aprofunditzarà en biomassa i energia. Aquesta segona sessió l’impartiran Mireia Codina, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya; Laura Ivorra, enginyera de forests; i Enric Velo de la Universitat Politècnica de Catalunya.
L’Associació Catalana de Municipis, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Consorci Forestal de Catalunya, la Federació d’Empresaris Instal·ladors de Catalunya (FERCA) i Qnorm, amb el suport del SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010, han posat en marxa el projecte INNObiomassa per promoure la implantació de la biomassa forestal i analitzar la seva viabilitat com a energia alternativa a les energies convencionals.


Solsona, 10 de maig de 2011.