dimecres, 18 de maig de 2011

El CTFC organitza el cinquè seminari internacional sobre l'ús dels fons europeus per al finançament d'accions de conservació de la biodiversitat


En el marc del projecte europeu SURF-NATURE (Sustanaible Use of Regional Funds-for Nature), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya organitza a Solsona el proper 24 de maig un seminari sobre la biodiversitat forestal i la prevenció de riscos.
En aquesta trobada que es farà al CTFC a Solsona, es reuniran experts d’arreu d’Europa i es faran presentacions sobre biodiversitat forestal i prevenció de riscos, i hi participaran diferents entitats catalanes implicades en aquests temes, com Acció Natura, la Xarxa de Custòdia del Territori i el Centre de la Propietat Forestal. Altres institucions que hi participaran són l’Agència de Boscos d'Àustria i la Direcció General del Patrimoni Natural i Biodiversitat de Múrcia.
Els objectius principals del projecte SURF-Nature són recollir bones pràctiques en diferents regions europees en temes de infraestructures verdes, àrees Natura 2000, turisme sostenible, educació ambiental i espais boscosos; proposar millores i orientacions per al proper període de programació europeu (2014-2020); i sensibilitzar els actors de la conservació de la natura sobre les oportunitats que ofereixen els fons europeus.
Aquest projecte està liderat per l’Agència austríaca del medi ambient i hi participen 14 socis de 10 països, entre ells el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb el WWF d’Alemanya i de Romania.
El projecte va començar l’octubre de 2009 i té una durada de tres anys.
Més informació a www.surf-nature.eu. i inscripcions a formacio@ctfc.es