dijous, 12 de maig de 2011

El Conseller Pelegrí inaugurarà la Fira de Sant Isidre de Solsona


El proper divendres 13 de maig el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí inaugurarà la 59a edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona. El Conseller Pelegrí visitarà el Palau Llobera, seu del Consell Comarcal, de costat al President del Solsonès, Marià Chaure, l’alcalde de Solsona, David Rodriguez, i el director de la Fira de Sant Isidre, Albert Muntada.

El Conseller Pelegrí arribarà al Palau Llobera, seu del Consell, a les 11.00 hores del matí, on és previst que firmi en el llibre d’honor del Consell Comarcal. Seguidament , a les 11.30 hores es procedirà als parlaments que s’efectuaran a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès.

L’acte d’inauguració del certamen, s’iniciarà amb el tall de la cinta al Portal de Pont a les 12.00 hores del migdia per part de les autoritats presents, acompanyades pels consellers comarcals, alcaldes del Solsonès i membres de la comissió de la Fira. Tot seguit, visitaran el recinte firal.

Enguany la Fira tindrà contarà amb més de 100 expositors del sector industrial, de maquinària agrícola i de l’industria de l’automoció. El certamen contarà amb una gran carpa destinada al bestià de 600 metres quadrats, on hi hauran 200 caps entre ovins i cabrum. Una segona carpa de 1.200 metres quadrats amb 300 caps de vaquí. I finalment el certament tindrà 50 caps equins en 50 boxes. D’aquesta forma, la Fira de Sant Isidre de Solsona es converteix en Fira més gran de Catalunya amb quant a nombre de caps de bestiar.

Paral.lelament a l’exposició de bestià, dins el certamen d’enguany hi destaca  els TASTETS DE PRIMAVERA de 20.00h a 23.00 hores el divendres 14 de maig a la Sala Polivalent de Solsona. Un acte important dins el marc de la Fira de Sant Isidre serà el Concert Solidari que el cantautor solsoní Roger Mas oferirà el dissabte 14 de maig a les 23.30h de la nit a la Sala Polivalent. L’entrada al concert tindrà un preu de 5 euros. La recaptació del concert anirà íntegra per a la lluita contra el càncer.

La clausura del certamen, diumenge 15, és previst que hi assisteixi el President de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.

El Director de la Fira Sant Isidre de Solsona, Albert Muntada, ha comentat que “en aquesta 59è edició de la fira de Sant Isidre seguim fent una clara aposta per a la promoció del treball de casa, i com a valor afegit volem promocionar l’elaboració dels nostres productes, així seguir reafirmant el compromís de futur amb la pagesia i població del Solsonès”.