dimecres, 11 de maig de 2011

Concert Oratori “Noces de sang” a la catedral de Solsona

El dissabte dia 7 de maig, gairebé mil persones van omplir la catedral de Solsona (entre 800 de públic i 200 músics i cantaires). Mons. Xavier Novell va presidir l’acte, acompanyat d’una important representació del món polític, ja que en nom de l'executiu català hi va assistir la vicepresidenta, Sra. Joana Ortega, i el director d'Afers Religiosos, Sr. Xavier Puigdollers.

Per part de les institucions locals i comarcals hi van assistir l'alcalde de Solsona, Sr. David Rodríguez, i el president del Consell Comarcal del Solsonès, Sr. Marià Chaure, així com diversos regidors del municipi solsoní i diputades del Parlament.

No va faltar tampoc la presència del bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra, i el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova.

El públic va gaudir amb la interpretació de les deu escenes amb que es divideix l'acció de l'oratori, una meravellosa peça musical que s'inicià amb el Cant a la Segarra, i seguí amb la descripció del Miracle del Sant Dubte. Un dels moments culminants fou quan el cor exultant interpretà el Cant a l'Eucaristia, al final de l'obra, tot un autèntic himne.

Al final de la representació, el públic va ovacionar agraït amb un llarg aplaudiment els autors de l'obra, Mons. Valentí Miserachs i Mn. Climent Forner, i als músics i intèrprets, en una vetllada que es pot considerar històrica per a la diòcesi solsonina.

El dia abans, el concert es va oferir a l’església de Santa Maria de Cervera on va haver també una notable assistència de públic, i el diumenge s’interpretà a l’església de Sant Cugat d’Ivorra.

Solsona, 10 de maig de 2011