dimecres, 4 de maig de 2011

Alumnes solsonins plasmen en curtmetratges la seva visió de la integració dels nouvinguts


És una iniciativa de l’Ajuntament, l’Institut Francesc Ribalta i la UEC L’Afrau per afavorir la convivència entre cultures
 
Com veuen els joves solsonins el grau d’integració de la població immigrant a Solsona? Què opinen de l’ús del mocador islàmic per part de les noies marroquines? Com interpreten la vinculació d’actituds agressives i violentes amb determinats col·lectius nouvinguts? Ho intenten plasmar els curtmetratges de temàtica social Per què em mires així? i La cara oculta de Solsona, realitzats aquest curs per alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta, en el primer cas, i tots els de la UEC L’Afrau, en el segon.

Aquests treballs, produïts en el marc d’un crèdit variable impulsat per l’Ajuntament de Solsona, a través del Pla de Ciutadania i Immigració, i els dos centres escolars, es projectaran públicament dimecres de la setmana vinent, dia 11, a 2/4 de 9 del vespre, al Teatre Comarcal. L’entrada és lliure i oberta a tothom.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’està duent a terme des de fa quatre cursos, és retratar el grau de convivència entre la població autòctona i la nouvinguda des de l’òptica juvenil. Té el suport del Consell Comarcal, la Generalitat de Catalunya –per mitjà de les antigues Secretaria per a la Immigració i Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans– i el Ministeri de Treball i Immigració.
Imatge de la cinta Per què em mires així?, de l’IES Francesc Ribalta


                Solsona, 3 de maig de 2011