dissabte, 14 de maig de 2011

Activitat a l'arxiprestat Solsona-Morunys del 14/05 al 22/05


CAMBRILS
Festa de Sant Isidre.- Avui diumenge, 15 de maig, a les 12, Missa i benedicció de tractoristes i maquinària agrícola.

Vot de poble a la capella de Sant Quintí.- Diumenge que ve, 22 de maig, a la 1, Missa per celebrar la festa de Santa Rita a la seva capella de Sant Quintí, a tocar del doll impressionant que dóna naixença a la ribera Salada.

CASTELLTORT
Festa de Sant Isidre.- Aquest diumenge, 15 de maig, Missa a 2/4 d’11.

LA MÓRA
Festa de Sant Andreu.- Avui diumenge, 15 de maig, Missa a les 5 de la tarda.

MADRONA
Festa de Sant Mamert.- Aquest dissabte, 14 de maig, a les 7 de la tarda, Missa en honor de Sant Mamert a la capella de la Codina. No hi ha Missa a la parròquia.
Celebració del Roser.- Dissabte vinent, 21 de maig, a les 7 de la tarda, Missa pasqual i celebració del Roser.

SANT CLIMENÇ
Missa pasqual.- Diumenge, vinent, dia 22, a 2/4 de 12.

SANT JUST-JOVAL
Festa de la rosa a Joval.- Diumenge vinent, 22 de maig, a 2/4 de 12, Missa en honor de Santa Rita i benedicció de les roses a l’església parroquial de Joval, on es venera la imatge d’aquesta santa, que gaudeix de tanta devoció popular. A més, enguany s’escaurà el mateix dia de santa Rita.

SOLSONA
Barri de Sant Isidre.- Aquest dissabte, 14 de maig, a les 10 del matí, a la Companyia de Maria Missa en honor del Sant Patró del barri i benedicció dels pans que es repartiran a tothom.

Partida de Sant Bernat.- Avui diumenge, 15 de maig, a les 9 del matí, Missa i benedicció del terme a la capella de Sant Bernat, al Vinyet.

Partida de Santa Llúcia.- Diumenge vinent, 22 de maig, a 2/4 de 12, Missa i benedicció del terme a la capella de Santa Llúcia, al Vinyet.

Festa de Santa Joaquima de Vedruna, a l’Hospital.- Dimarts, 24 de maig, a les 11 del matí, a l’església de l’Hospital, Missa en honor de santa Joaquima de Vedruna.

Capella de la Mare de Déu del Claustre.- 1. Durant el mes de maig hi celebrarem, els dies feiners dues misses: una a les 10 del matí i l’altra a les 8 del vespre. En aquesta missa s’hi farà l’exercici del Mes de Maria.
2. Els diumenges, l’exercici del Mes de Maria tindrà lloc a les 6 de la tarda, sense Missa.

Descripción: logotipo4ASSEMBLEA ANUAL DE CÀRITAS

Es celebrarà:
                                 Dia: Divendres, 20 de maig de 2011
                            Lloc: Casa de la Parròquia
                            Hora: 8 del vespre

   Oberta a tothom
     Al final hi haurà un refrigeriUnció dels malalts.
El diumenge de Pentecosta, dia 12 de juny, hi haurà una celebració comunitària del sagrament de la Unció a la Catedral, a la missa de 2/4 d’1. El divendres anterior, dia 10 de juny, s’administrarà el mateix sagrament a l’església de l’Hospital, a les 5 de la tarda.
A fi de preparar-se per a rebre aquest sagrament oferim a tots els que vulguin rebre la Unció dels malalts una xerrada a la Sala d’actes de l’Hospital, el divendres, dia 27 de maig, a les 5 de la tarda. El dia 3 de juny a la mateixa hora i a l’església de l’Hospital celebrarem el perdó de Déu : una celebració de la Penitència en la que serem convidats a apropar-nos al sacerdot per a manifestar-li, d’una manera breu però sincera, les nostres infidelitats al camí cristià. I Déu, per mitjà del ministre de l’Església, ens donarà generosament el seu perdó.
Cal recordar que el sagrament de la Unció és per aquells que estan realment malalts o viuen de veritat  l’afebliment de la vellesa. I tinguem present els que estem sans que quan algú de la família caigui malalt, amb una gravetat raonable, hem de demanar a un prevere que vingui a casa o a lloc on sigui atès el malalt a administrar aquest sagrament. Naturalment que s’ha de comptar amb el consentiment del malalt si està conscient o, en cas contrari, obrar interpretant el que hauria fet el malalt segons la seva vivència cristiana.

MOVIMENT DEMOGRÀFIC
BAPTISMES
Olius.- L’1 de maig, Arlet Riu Sala, filla de David i Anna Maria, nada el 31 de desembre de 2010.
Solsona.- El 24 d’abril, Clàudia Garcia Fornell, filla de David i Ester, nada el 12 d’abril de 2010.
DEFUNCIONS
Navès.- El 7 d’abril, Loreto Miró Codina, vídua, de 84 anys.
Ogern.- L’1 d’abril, Alexandre Cirera Blanch, vidu, de 74 anys.
Sant Just-Joval.- El 25 de març, Antònia Albesa Alcón, vídua, de 89 anys.

Solsona.- El 17 de març, Blas Miravete Serrano, vidu, de 90 anys.
  • El 28 de març, Palmira Gilibets Segarra, vídua, de 85 anys.
  • El 5 d’abril, Miguel Alcázar Pelegrina, casat, de 85 anys.
  • El 6 d’abril, Florenci Caballol Moncunill, solter, de 76 anys.
  • El   d’abril, Pilar Solà Planas, soltera, de 96 anys.
  • El 10 d’abril, Francesc Altarriba Ollé, de 79 anys.
  • El 17 d’abril, Remei Gibert Montraveta, vídua, de 77 anys.
  • El 21 d’abril, Angeleta Garriga Sabata, vídua, de 89 anys.
  • El 22 d’abril, Carme Vilaseca Solé, vídua, de 90 anys.
  • El 2 de maig, Lluís Segués Ribera, casat, de 73 anys.

MISSES ENCOMANADES
SANT LLORENÇ: Dia 16.- Pel Pep de cal Vermell, Maria Plana i família. Dia 17.- Per Mn. Costa Pujol. Dia 18.- Per Jaume Rovira Palau. Dia 20.- Ànimes. Dia 21.- Per Adelaida Pascuet Costa. Dia 22.- Donant.  
SOLSONA: Dia 14.- A 2/4 de 7 de la tarda, per Lluís Vilardell Serra (5è a.), Joan Font Calasparra (1r a.) i els seus pares Josefa i Josep. Dia 15.- A les 10 del matí, pels esposos Josep Trench i Paula Espuga i família, Maria Casafont Colilles i Pere Mas Forn, Salvador Torroella Vilaseca (22è a.) i Maria Espuga Sala. A 2/4 de 12, per família Casado-Audina, família Gangolells-Torra, família Mir Gangolells; esposos Lluís Xandri Balaguer i Dolors Solé Orrit. A 2/4 d’1, pels esposos Jesús Rodríguez Rodríguez (4t a.) i Socorro Corbacho Flores i Isidre Canal Morera, Maria Casafont Colilles i Pere Mas Forn, Àngela i Ton i fill Josep Maria. Dia 18.- A les 8 del vespre, al Claustre, pels esposos Joan Gilibets Vidal (10è a.) i Dolors Castells Orriols (9è a.). Dia 21.- A les 10 del matí, pels esposos Maria Freixes  Barons (19è a.) i Ramon Font Capella (42è a.).