dimecres, 27 d’abril de 2011

Sant Climenç celebra enguany la IX Trobada de Caramellaires del Solsonès


La colla de caramellaires de Sant Climenç, amb la col.laboració del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès i dels ajuntaments de la comarca que compten amb colles caramellaires, acull la trobada


Enguany la colla de caramellaires de Sant Climenç ha preparat la trobada de caramellaires  que es celebrarà a Sant Climenç el proper diumenge, 8 de maig, a partir de 2/4 de 5 h de la tarda amb la col.laboració del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès i dels ajuntaments de la comarca que compten amb colles caramellaires.

Aquestes trobades, que són de caràcter bianual des del 2007, es van començar a celebrar anualment a partir del 2001 fruit de l’interès per part d’unes colles de caramellaires per trobar-se i conèixer com es celebrava una tradició tan arrelada com aquesta en els diferents municipis de la comarca. A partir d’aquell moment des del Consell Comarcal del Solsonès, a través del Patronat de Turisme, s’ha potenciat i ajudat en la seva organització.

Les trobades de caramellaires del Solsonès ja s’han celebrat per ordre cronològic a Solsona, a Freixinet (Riner), a Llobera, a Lladurs, a Ardèvol (Pinós), a Castellar de la Ribera, a Sant Llorenç de Morunys i el 2009 es va fer al Santuari del Miracle (Riner). En l’edició d’enguany hi actuaran les colles de caramellaires de l’Agrupament Baixa Ribera Salada, d’Ardèvol, de la Coral Riallera de Solsona, d’Olius, de l’Orfeó Nova Solsona, de Lladurs i de Sant Climenç.

Per la seva part, el President del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès i caramellaire de tota la vida ha manifestat que “les trobades és una forma d’aglutinar totes les colles de les quals cal destacar la nombrosa participació de caramellaires de tots els municipis del Solsonès. En aquest sentit ha remarcat que “volem seguir mantenint i potenciant aquesta tradició tant arrelada a casa nostra”.