dimecres, 13 d’abril de 2011

Reneix la Joventut Solsonina per facilitar la participació dels joves en la dinàmica cultural i lúdica de Solsona

La primera iniciativa serà la instal·lació d’una pantalla gegant a la plaça del Camp per veure la final de la Copa del Rei el dia 20

Quaranta anys després de la primera Joventut Solsonina, un col·lectiu de joves reunits amb la voluntat de dinamitzar la vida cultural i lúdica de la ciutat dels anys setanta i impulsors de la recuperació del Carnaval, aquests dies una colla de nois i noies n’ha recuperat l’esperit i s’han organitzat sota la mateixa denominació. És un dels objectius assolits en l’assemblea de joves de Solsona de dissabte passat, en què van participar prop d’una vintena de persones.

En aquesta última trobada, impulsada pels propis joves i derivada del procés participatiu engegat el febrer per la regidoria de Joventut, es van posar damunt la taula idees per organitzar mostres d’art o exposicions, col·laborar en esdeveniments festius i en els actes de la Festa Major, sobretot a l’hora de programar els concerts nocturns, i celebrar un sopar de joves. També es va proposar tractar qüestions que preocupen aquest sector de la població, com l’atur i l’habitatge.

La nova Joventut Solsonina ja s’ha posat a treballar per traduir els seus interessos en accions concretes. La primera iniciativa és la instal·lació d’una pantalla gegant a la plaça del Camp per veure la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Reial Madrid, dimecres vinent, dia 20, amb servei d’entrepans i bar. Segons manifesten els propis organitzadors, la immediatesa de l’acte els ha portat a “treballar de valent i de forma coordinada, tot esperant que la resposta de la gent sigui positiva”.

Funcionament assembleari
Una de les principals característiques d’aquesta entitat juvenil és el funcionament assembleari de les seves reunions. A fi d’atraure la màxima participació possible, s’hi permet l’assistència de tothom que hi estigui interessat sense la necessitat d’haver assistit a les convocatòries anteriors.


                Solsona, 13 d’abril de 2011