dimecres, 27 d’abril de 2011

Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, nou president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya


Avui s'ha reunit la Junta del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i ha elegit a Josep M.Pelegrí com a nou president del CTFC, en substitució d'Eduard Pallejà. 

Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, és un dels nous representants de la Generalitat de Catalunya a la Junta del CTFC. També en són representants  el director de Medi Natural i Biodiversitat,  Josep Escorihuela; el secretari general d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i el director general de Recerca, Josep Maria Martorell.

En la presentació, el nou president ha destacat que el CTFC ha de convertir-se en el centre de referència a Catalunya en matèria forestal, al servei de les administracions i del sector, públic i privat, amb l’objectiu d’aglutinar i liderar la recerca, la transferència i la innovació a Catalunya en aquests temes.  Ha marcat com a segona prioritat incidir en la prevenció, i ser referent de l’aprofitament dels boscos, a nivell econòmic. 

El fet que un conseller sigui president del CTFC demostra, segons Pelegrí, la clara aposta que es fa pel Centre. Ha informat que en els propers dies es  nomenarà un vicepresident, càrrec que recaurà en Albert Muntada, i un assessor per treballar en convertir el CTFC en un centre de referència. Aquest càrrec serà ocupat per Joan Rovira, fins ara secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, l’entitat que representa el sector privat propietari de boscos.