dimecres, 13 d’abril de 2011

El Patronat de Turisme del Solsonès finalitza les 42 fitxes corresponents a les rutes a fer al Solsonès a peu o amb btt


Les fitxes de les rutes es poden descarregar amb pdf a través del portal web del Patronat de Turisme del Solsonès o es  poden recollir
a l’Oficina de Turisme del Solsonès


El Patronat de Turisme del Solsonès ha finalitzat aquest mes d’abril les 42 fitxes corresponents a les 42 rutes que es poden fer a la comarca del Solsonès ja sigui a peu o amb btt.

Per tal de donar a conèixer les rutes de cada un dels municipis de la comarca, inicialment el Patronat de Turisme del Solsonès va fer un inventari de totes les existents i va contactar amb els diferents municipis per tal d’informar-se quin era l’estat actual de les rutes i si aquestes estaven degudament senyalitzades, amb les seves coordenades gps, etc. Seguidament es va fer una selecció de les millors.

Les noves fitxes de les rutes, que tan es poden descarregar amb format pdf a través del portal web del Patronat de Turisme del Solsonès com es poden recollir a l’Oficina de Turisme del Solsonès, són tríptics a tot color que contenen fotografies de la zona, indiquen si disposen de coordenades gps, la seva ressenya, el mapa i el seu perfil altimètric en el qual es pot observar la distància, el temps i la dificultat de la ruta. A més a més, la fitxa inclou un apartat de llocs d’interès i d’observacions molt pràctic per tot aquell que vulgui conèixer en profunditat la zona per on passa la ruta.

Per municipis, a Castellar de la Ribera hi ha la fitxa de la ruta de3.000 anys d’història a l’entorn de la Ribera Salada”. A Guixers hi ha la fitxa de la ruta “De Sant Serni del Grau al Santuari  de Lord “, la “Ruta de Valls al Pont Quebradís, pels Cints de la Torre “, la “Ruta al mirador de la Creu de Codó”, la ruta “El Jou”, la ruta de “Sollort” i la Ruta de “Pratformiu”. Al municipi de la Coma i la Pedra hi ha “La Ruta de les ermites”, la “Ruta al Mirador del Querol per la font de la Rata”, “Serra del Port del Comte i Ascensió al Pedró dels Quatre Batlles “ i la “Ruta del mirador de Querol i prats de Bacies,“ la “Ruta per la Serra del Verd”, la Ruta de “Les Fonts” i la ruta de “La Bòfia”.

A Lladurs, la ruta “ de les fonts al castell de Lladurs”. A Navès hi ha les rutes “de la Vall d'Ora al Pla de Busa i el Capolatell”, la de “de la Vall d'Ora al Pla de Busa i St. Pere de Graudescales” i la “de les Cases de Posada a Busa pel grau de l'Areny”.Les fitxes corresponents al municipi d’Odèn son les de la “Volta a la Roca de Canalda”, la de la “Serra Seca i Plà de les guàrdies”, la “Del Tossal de Cambrils”, la ruta de “Les Salines de Cambrils”, la “Ruta de l’Estany”, la “Riulacó a Forat Colomer”, la ruta de “Montnou al Pedró dels quatre Batlles” i la ruta de “Cambrils a Oliana a peu”.

A Pinell hi figuren les fitxes de la “Ruta de les Fonts” i la “Ruta de les mentides”. D e Pinós hi ha la “Ruta de la Sal de Pinós”. Al municipi de Riner hi ha incloses la “Ruta del Miracle a la torre de Riner”, la “Ruta pel camí de ronda”, la “Ruta del Miracle a Freixinet” i la “Ruta del Miracle a L’Alsina”. I les fitxes del municipi de Sant Llorenç de Morunys són les de “La Creueta”, “Els Torrents”, “Les Comes” i la del “Santuari”.


El President del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès, Joan Solà ha volgut destacar que  hem volgut donar a coneixer algunes rutes ja existents, altres de noves tot fent uns tríptics entenedors i complerts per tal de facilitar els diferents senders de la comarca” en aquest sentit ha remarcat que “ aquests es podran descarregar en format pdf a traves del nou portal web del Patronat de Turisme del Solsonès o des de les oficines de turisme de la comarca”. Solà ha afegit que “ és important haver fet aquest pas però és primordial el manteniment i la conservació en perfecte estat dels senders, i per això trenallarem per aconseguir-ho”.