dimecres, 30 de març de 2011

Viatge a Itàlia, alumnes de 4rt d'ESO de l'IES Francesc Ribalta


Dissabte passat dia 12 de març, l’alumnat de 4rt d’ESO vam viatjar a Itàlia. Vam marxar molt d’hora per anar a Barcelona per agafar un avió cap a Venècia. Vam visitar Verona, l’amfiteatre, el balcó de Julietta i els carrers i places. Vam sopar a l’hotel de Venècia  i vam anar a passejar vora la platja una estona.

                                                                                              Rocío Matta Wagner

El dia 13 de març vam visitar Venècia, hi arribàrem amb el vaporetto. El primer que férem va ser  pujar a la gòndola, ja que amenaçava pluja. Després vam visitar la plaça St. Marco, el Pont de Rialto... Havent dinat vam visitar el Duomo i el Palau Ducal (mentre el visitàvem es va posar a ploure). Finalment vam tornar a l’hotel, al Lido di Jessolo.

                                                                                              Sandra García Trapero

Després de fer una bona dormida, a les 9 del matí de dilluns, ja anàvem amb autocar cap a Florència. El viatge va ser llarg, però a migdia ja hi érem i cadascú es va espavilar per dinar. A la tarda vam fer una visita al Duomo, que era molt espectacular, i després vam pujar al campanar d’on vam gaudir d’unes meravelloses vistes de la ciutat. Per acabar el dia a Florència ens van deixar una estona lliure per berenar, comprar, voltar... a les 8 vam sopar i fins a les 12 no havíem de ser a la nostra habitació.
                                                                                             
                                                                                              Aleix Colell Angrill

Després de passar la primera nit i un bon esmorzar a l’hotel Cavallotti a Montecatini, vam pujar a l’autocar que  ens va portar fins a Sant Gimignano. Un poble medieval que destaca a la Toscana per les seves torres nombroses i per fer el millor gelat del món. Antigament el poble tenia 72 torres, però avui dia en queden tan sols 14. Vam visitar l’església, que per dintre estava ben decorada amb pintures. Tot seguit vam entrar al museu de la tortura. Sembla increïble la brutalitat que regnava abans i quina sort que tenim nosaltres per viure avui. Els professors, com sempre, ens van deixar temps lliure i després ja vam pujar a l’autocar. Ara tocava visitar Siena. Primer de tot vam dinar i llavors vam travessar el nucli antic fins arribar al Duomo. És una construcció realment fascinant. Fins i tot els més inexperts en art van quedar bocabadats en veure quin detall i perfecció regnava en aquella catedral. També visitàrem la Piazza del Campo, famosa pel seu color “siena”, allà ens vam trobar un grup d’estudiants espanyols. Però com que es posà a ploure vam marxar. Arribats a Montecatini, sopàrem i finalment tocava anar a la disco. Ens ho vam passar molt bé, la llàstima era que hi havia molta gent. Però vàrem anar a dormir satisfets.

                                                                                              Martin Küspert

El 16 de març vam tornar a Florència. Al matí visitàrem el museu de l’Accademia, on ens vam quedar meravellats de les increïbles escultures i quadres, però el que més ens va agradar va ser el David de Michelangelo. Després de dinar de camí cap al palau Pitti, vam passar per un pont on hi ha milers de cadenats penjats  representant l’amor etern i també pel  Pontevecchio. Ens va semblar molt interessant la galeria Palatina, que ens va deixar ben bocabadats.

                                                                                              Ànnia Pedró Cano

El darrer dia a Itàlia vam anar cap a Lucca, una petita ciutat que es trobava en ambient festiu, ja que se celebrava el 150è aniversari de la unificació d’Itàlia. La darrera parada va ser Pisa, on vam visitar el baptisteri i la catedral. A la tarda, gairebé sense creure’ns que s‘acabava el viatge, vam embarcar al vaixell que ens portaria de tornada a casa.

                                                                                              Ioana Bendris

Crec que aquest viatge ens ha unit molt a tots. La ciutat que més em va agradar va ser Florència, però tots els llocs que vam visitar eren impressionants. La tornada amb vaixell també em va agradar molt. Les professores que ens van acompanyar ens van deixar temps lliure i hi va haver molt bon rotllo. Tot s’ha de dir, ens vam portar molt bé.
M’agradaria donar les gràcies al Tino perquè ens va acompanyar durant tot el viatge, ja que sense ell hauríem caminat molt més i no hauríem vist tantes coses. En conclusió, aquest viatge ha estat GENIAL !!!

                                                                                              Judith Gangolells Rodríguez