dimarts, 1 de març de 2011

Solsona reivindica novament l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià


El Ple municipal aprova unànimement una moció de rebuig a les pressions exercides pel govern de Francisco Camps sobre ACPV

L’Ajuntament de Solsona se suma novament a la campanya de suport a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i a l’arribada de les emissions de TV3 al seu territori. Després de l’aturada de la reemissió del senyal de la televisió catalana, arran de les amenaces a l’entitat presidida per Eliseu Climent de noves multes de 120.000 euros cada mes, la corporació local solsonina ha aprovat per unanimitat una moció de rebuig “a les pressions exercides per part del govern valencià”.

El text expressa el convenciment que “les emissions de TV3 al País Valencià són una mostra de normalitat en l’exercici de la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa i la promoció de la llengua”. La continuïtat del senyal es considera “de vital importància per a la normalització del català en el conjunt del seu àmbit lingüístic i de les relacions entre Catalunya i el País Valencià”.

La moció aprovada pel Ple municipal  també referma el suport a l’arribada d’un acord entre els governs català i valencià perquè els respectius canals de ràdio i televisió arribin a tots dos territoris amb normalitat. A més, es demana a la Generalitat de Catalunya que consideri prioritari l’assoliment d’aquest acord el més aviat possible. 

Acció Cultural del País Valencià ja va haver de pagar una sanció econòmica de 127.000 euros i ara se li reclamen dues multes més que sumen 600.000 euros, a més de ser pressionada amb amenaces de noves multes de 120.000 euros cada mes que el seu repetidor emeti el senyal de TV3. Per aquest motiu, el 17 de febrer va decidir cessar les emissions. Des d’aleshores, s’estan convocant nombroses manifestacions i concentracions arreu del País Valencià.

Campanya de col·laboració el 2007

Aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament de Solsona se solidaritza amb l’entitat d’Eliseu Climent. El novembre del 2007 el consistori va organitzar una campanya amb què, sota el lema “Solsona, per la dignitat nacional del País Valencià”, es va fer una crida a la ciutadania i les entitats a col·laborar econòmicament amb ACPV per contribuir a fer front a la sanció imposada pel govern de Francisco Camps. El malaurat alcalde Xavier Jounou expressava aleshores que “un Ajuntament i una societat tradicionament catalanistes com els de Solsona no podem girar l’esquena davant d’una agressió com aquesta contra el patrimoni cultural català”.

               Solsona, 28 de febrer de 2011