dijous, 17 de març de 2011

S’obre el concurs del disseny del programa de la Festa Major de Solsona


La proposta seleccionada es premiarà amb 300 euros

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Solsona ha obert el concurs per seleccionar el disseny de la portada del programa i el cartell de la Festa Major d’enguany. El termini d’admissió de propostes es tancarà el 13 de maig. L’obra guanyadora serà premiada amb 300 euros.

Les bases de la convocatòria, que es poden descarregar de l’apartat de documents del web de l’Ajuntament, són pràcticament idèntiques que en l’edició anterior. És un concurs obert a tothom i s’hi pot participar individualment o col·lectiva. Les dimensions dels treballs han d’oscil·lar entre els 22 i els 30 centímetres en sentit horitzontal o vertical i la línia gràfica pot ser creada amb qualsevol tècnica. Tot i la llibertat en els motius, es valorarà la incorporació en el disseny de temes al·lusius als elements tradicionals de la festa, a més de la creativitat, l’originalitat i la qualitat de la presentació.

En el disseny de la portada del programa i la resta d’aplicacions gràfiques que se’n derivin hi haurà de figurar l’escut de l’Ajuntament de Solsona, el logotip que identifica la celebració com a Festa patrimonial d’interès nacional i el del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, ens col·laborador, així com el text “Festa Major 2011 Solsona”.

Termini fins al 13 de maig
Les persones físiques o jurídiques interessades a concursar han de presentar la proposta al registre general d’entrades de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament abans del 13 de maig. Per preservar el seu anonimat, s’hauran de lliurar les dades identificatives en un sobre tancat.

El jurat del concurs estarà format per l’alcalde, la regidora de Cultura, una persona en representació dels mitjans de comunicació locals, un artista local vinculat al disseny, la fotografia o la publicitat i els portaveus de tots els grups municipals. El 27 de maig com a molt tard es notificarà la resolució del procediment de selecció de l’obra.

La persona guanyadora del concurs rebrà l’encàrrec d’elaborar, conjuntament amb la regidoria de Cultura, el disseny interior del programa de la Festa Major i la resta de la línia gràfica que identificarà visualment la propera edició de la festa en honor a la patrona de Solsona.

L’any passat aquesta convocatòria va batre el rècord de participació, amb nou propostes presentades, després d’algunes edicions d’escàs ressò. En va sortir escollit un treball de Pere Cuadrench –autor també del cartell de l’última edició del Carnaval–, una proposta innovadora a partir de la tècnica del collage digital.

                Solsona, 17 de març de 2011