dimecres, 16 de març de 2011

Port del Comte debuta com a organitzador d’una prova FIS


Port del Comte va acollir aquest passat cap de setmana 12 i 13 de març la primera prova FIS de la seva història. L’estació lleidatana es va esforçar al màxim per poder dur a terme aquesta prova amb l’ajuda del Clubs Port del Comte, Solsona i La Coma. La localitat es va implicar molt en aquesta tasca i la feina conjunta va resultar tot un èxit, aconseguint la participació d’esquiadors amb molt bon nivell. La I Cursa FIS Serra del Port del Comte forma part de la 28ª Lliga Catalana Absoluta, Juvenil i Challenge d’esquí alpí de la FCEH.

El dissabte les noies van debutar en aquesta estació amb la celebració de l’eslàlom. La neu hi va ser present al llarg de tota la jornada com també les temperatures sota zero, que van fer de El Llop de Port del Comte una pista apta només per als més valents. El podi femení el va encapçalar Inda Garín (CEJ), seguida de les catalanes Aura Mengual (LMCE) i Judith Lluent (CANMC). L’home més veloç de d’aquesta prova FIS va ser Guillem Capdevila (CET), seguit d’Àlex Batlle (CEAC) i Àlex Pons (MLEC). Sens dubte un podi 100% català, contant que també hi havia participació italiana.

Les nevades no van impedir que diumenge es disputés un segon eslàlom, on Inda Garín es va tornar a proclamar campiona de la prova. La jove catalana Anna Díaz-Prieto (UEC-M) va fer-se amb segona plaça del podi, mentre que Aura Mengual va ser tercera, a poques centèsimes de l’esquiadora de la UEC-M. En categoria masculina Guillem Capdevila no va deixar escapar l’oportunitat de reafirmar-se i va tornar a ser el primer de la prova, seguit d’Àlex Batlle i Josep Pujol (LMCE). Tot un èxit per a l’estació lleidatana que conclou el cap de setmana amb una gran sensació de satisfacció, per part de l’organització, corredors, entrenadors i afició.

Durant la segona jornada de l’eslàlom, cal destacar la presència a les pistes del Delegat del Govern de la Catalunya Central, Jordi Moltó, la Il·lustre Diputada del Parlament de Catalunya Mireia Canals, el Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnés, el President del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, l' Alcalde de Solsona, David Rodriguez, El tinent Alcalde de l’Ajuntament de Sant Llorenç, Josep Caserras, l' Alcalde de La Coma i La Pedra i President del Comitè Organitzador Serra de Port del Comte, Marc Escarré, el Gerent Estació Esquí Port del Comte, Jaume Majoral, el President de l'Associació Turisme Vall de Lord Jaume Fruitós, i Ramon Carreras, President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.