dimecres, 30 de març de 2011

Les quatre patinadores del Solsona Patí Club aconsegueixen pujar al podi al XX Trofeu Ciutat de Lleida

Or per Mercè Llordella i Montse Auguets,
i Plata per Paula Martínez i Ariadna Fortes


El diumenge dia 27 de març, al Pavelló Municipal d’Esports de la Bordeta de Lleida, es va celebrar el Campionat Provincial de Figures Obligatòries i el XX Trofeu Ciutat de Lleida (de la modalitat de lliure) de patinatge artístic.

Del Solsona Patí Club hi varen participar Ariadna Fortes al campionat de Figures Obligatòries i al trofeu de lliure, ambdós de la categoria Juvenil; Paula Martínez i Mercè Llordella a la categoria Aleví de lliure; i Montse Auguets a la categoria Júnior, també de lliure.

La competició va començar amb el Provincial de Figures Obligatòries on totes les seves participants, a part de buscar obtenir la millor classificació, intentaven aconseguir les puntuacions mínimes per obtenir plaça pel Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat. Ariadna Fortes va començar la competició amb un alt nivell, encara que va tenir errors en la segona figura (de les quatre que han de realitzar), l’Ari va mantenir un alt nivell en tota la competició aconseguint ser la Subcampiona Provincial de Figures Obligatòries de la Categoria Juvenil i aconseguint una plaça per participar al Campionat de Catalunya que es celebrarà els dies 9 i 10 d’abril a Mollet (Barcelona).

Pel que fa al Trofeu Ciutat de Lleida, aquesta n’era la seva vintena edició i reunia a un gran nombre de participants en cadascuna de les seves categories, totes elles a la modalitat de lliure.

A la categoria Aleví, la Mercè Llordella va obrir el campionat sent la primera en realitzar el seu programa curt, i va posar el llistó molt alt per la resta de participants amb unes notes altíssimes després de realitzar un programa gairebé perfecte, que en l’esport és una paraula molt difícil de poder utilitzar. Finalment cap participant de la seva categoria la va poder superar i es va situar primera provisionalment. Paula Martínez va sortir la última de la seva categoria, i després de veure l’alt nivell de les participants això li podia jugar una mala passada, però no va ser així: va sortir amb força, velocitat i ganes de superar-se i així ho va fer aconseguint situar-se just darrere de la seva companya de club quedant segona provisionalment.

Ariadna Fortes, a la categoria Juvenil, i després d’haver competit en figures obligatòries, va concentrar-se molt per competir durament. En el seu programa curt ho va fer d’allò més bé tenint tant sols un petit error en la última cabriola, però va aconseguir situar-se en quarta posició provisionalment.

Montse Auguets, a la categoria Júnior, després de molt de temps sense competir i amb grans dificultats per entrenar en els últims mesos, va aconseguir un bon programa curt millorant-se moment a moment i finalment va situar-se en primera posició a nivell provisional.

Al programa llarg, la Mercè Llordella va sortir amb una força i un gran convenciment per intentar aconseguir pujar a l’esglaó més alt de la territorial de Lleida per primera vegada, i així ho va fer: va realitzar un programa espectacular amb de gran dificultat fent uns salts amb velocitat i perfecció, acompanyades d’unes bones cabrioles (piruetes) i una gran coreografia que li van donar el títol de Campiona Aleví del Trofeu Ciutat de Lleida. La Paula Martínez havia de fer els deures en tot el programa, que era tècnicament d’igual dificultat que la seva companya solsonina, i així ho va fer patinant amb velocitat i una gran tècnica que li van donar el títol de Subcampiona Aleví del Trofeu Ciutat de Lleida.

Ariadna Fortes va sortir amb força al seu programa llarg, que actualment s’ha tingut que treure dificultat a causa d’una lesió que haurà de passar per quiròfan a mitjans del proper mes. Tot i així, i fins i tot amb una calor molt intensa a causa d’una temperatura exterior alta i la calefacció posada com si les temperatures fossin sota zero, van fer que l’Ari fes un bon programa sense gaires imperfeccions aconseguint situar-se en una bona cinquena posició a la categoria Juvenil.

Montse Auguets va sortir amb moltes ganes i intentant millorar-se en cada moment fent un programa llarg força bo i amb petites errades, però tot i així va mantenir el llistó força alt aconseguint mantenir-se en la mateixa línia que al programa curt, finalitzant la competició com a Campiona Júnior del Trofeu Ciutat de Lleida.

L’Equip Tècnic i tot el Solsona Patí Club està molt satisfet del bon resultat aconseguit en aquesta competició mostrant l’alt nivell de l’entitat solsonina perquè totes les seves patinadores van tornar a casa amb un trofeu dels llocs més alts del podi i dels que li precedeixen.

Moltes felicitats Ari i segueix treballant durament per aconseguir l’objectiu que t’has marcat al Campionat de Catalunya. Moltes felicitats Mercè, Paula i Montse per haver aconseguit estar a l’esglaó més alt dels podis lleidatans.

(d'esquerra a dreta): Ariadna Fortes, Montse Auguets, Paula Martínez, Mercè Llordella i Ester Fornell (entrenadora)