dilluns, 14 de març de 2011

L’Ajuntament de Solsona rep aquest dimarts el ministre d’Agricultura libanès


Una delegació presidida per Hussein Hajj Hassan visita la comarca per conèixer el CTFC i els models de gestió dels boscos a Catalunya
 
Aquest dimarts a 2/4 de 10 del matí, l’Ajuntament de Solsona oferirà una rebuda al ministre d’Agricultura del Líban, Hussein Hajj Hassan, que visitarà la comarca per conèixer les instal·lacions i els projectes sobre explotació i gestió dels boscos del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). La delegació que presidirà el membre del govern libanès també serà rebuda pel Consell Comarcal i visitarà algunes empreses i entitats del Solsonès.  

La presència a la zona d’aquesta autoritat s’emmarca en el desplegament d’un projecte internacional del CTFC per a poblacions rurals de Síria i el Líban. Se centra en el desenvolupament de capacitats i eines per a la conservació i gestió sostenible dels recursos forestals i la dinamització d’aquestes àrees. Hi col·laboren les administracions de tots dos països veïns del Pròxim Orient, l’ONG Young Men’s Christian Association (YMCA) –tres dels seus representants també formaran part de la comitiva– i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).   

El desembre passat, un equip tècnic encapçalat per la directora del CTFC i el responsable de cooperació internacional de l’ens, Glòria Domínguez i David Solano, respectivament, va visitar el Líban, on es va donar el tret de sortida a la segona fase d’un projecte iniciat el 2007. Inicialment s’havia programat el viatge de Hussein Hajj Hassan a Solsona el 18 de febrer, però es va haver d’ajornar per motius d’agenda.

                Solsona, 14 de març de 2011