dimecres, 16 de març de 2011

La Policia Local de Solsona ensenya educació viària a les escoles fent participar els infants


És una de les accions programades en el Pla local de seguretat viària i es vol repetir cada curs
 
Escollir un tipus de vehicle, un element de protecció, un factor de risc, una conducta positiva i una de negativa, i a partir d’aquí, construir una història i, posteriorment, debatre-la amb els companys de classe. Aquesta és una de les pràctiques que la Policia Local de Solsona fa fer a l’alumnat de P5 fins a sisè de primària del municipi en una nova campanya d’educació viària que s’està duent a terme durant aquest curs.

Les classes, que s’imparteixen durant una hora, tenen l’objectiu que els nens i nenes, que són el sector de la població més vulnerable a la xarxa viària, “interioritzin la percepció de risc” quan són una peça més de la mobilitat, tal com apunta l’agent Josep Garcia, responsable del Pla local de seguretat viària de Solsona i educador d’aquestes sessions formatives. La intenció de la regidoria de Governació és repetir aquesta campanya cada curs.

Aquesta acció educativa als centres escolars va començar a dur-se a terme el curs passat. Amb tot, s’ha modificat la metodologia per ensenyar els conceptes de seguretat viària a l’alumnat, ja que ara se segueix una dinàmica participativa que fa interactuar els infants. És la fórmula aconsellada pel Servei Català de Trànsit i, segons constata Josep Garcia, “dóna uns millors resultats, i els nens i nenes per ells sols prenen consciència dels riscos existents a la xarxa viària i de les mesures de prevenció que cal adoptar”.  

 

 


                Solsona, 16 de març de 2011