dimecres, 2 de març de 2011

Fatídic febrer, Club d'Escacs l'Elefant


El diumenge proppassat, l’Elefant de Solsona va tornar a caure derrotat 7-3, a Balaguer, acabant el febrer amb una mala ratxa com no es recorda...

El Balaguer ha fet una molt bona feina de promoció escaquista i entre altres té un cap de files de primer nivell mundial: el georgià Levan Aroshidze amb 2593 punts ELO (en el top-500 del món); amb 25 anys, en fa 4 que ja té el títol de Gran Mestre; evidentment, encapçala destacat el ranking de la província de Lleida.
En canvi, l’Elefant de Solsona, de nou mancat d’efectius alineà: X.Sendarrubias (0), J.Rosés (1/2), M.Anton (1), J.Tordesillas (1), R.Pujol (1/2), J.A.Blanch (0), C.Martos (0), amb tres taulers vacants.

Blanch, amb obertura espanyola, va perdre alfil de bon començament i, tot i plantar cara al mig joc, no va poder capgirar la situació.
Tordesillas va tornar a sorprendre al rival amb el seu gambit particular; en treia cavall de més i l’atac llençat pel contrincant no feia perillar la victòria.
Sendarrubias no va tenir opcions contra el GM, que li treia 500 punts ELO i no el sorprenia ni amb una línia d’obertura escandinava... A destacar, la bonhomia del mestre, que en acabar la partida, va comentar-la amablement, donant indicacions al solsoní, com marca un fair-play no escrit.
Anton es retrobà amb la victòria. Malgrat jugar-li molt tancat el rival, fou molt oportú en coincidir la màxima pressió de peces a l’entrada als 2 darrers minuts del temps, els quals van ser un patiment pel balaguerí.
Martos va jugar amb encert una defensa francesa contra un rival 250 punts ELO superior, fins al punt d’arribar a un final de peons que tenia una línia de taules que el solsoní no trobà la manera d’explotar. Llàstima...
Pujol va tenir contra les cordes fins al límit del temps un rival també 250 punts ELO superior. Tant fou així, que s’obtingueren per escac continu. De nou, un reconeixement a la valentia del Ramon!
Rosés, contra José Pérez (que amb 14 anys ja ha estat campió de Catalunya Sub-10 i Sub-12), contra una defensa siciliana, calculà amb precisió les combinacions al voltant d’un centre del tauler molt complex. Les taules demostren que ambdós joves estan en forma!

La classificació, després de cinc jornades és molt dolenta:

Equip
Victòries
BENAVENT
5
BALAGUER
4,5
BALÀFIA
3
IVARS
3
VALLFOGONA
2,5
GUISSONA
2,5
TORÀ
1,5
TÀRREGA B
1,5
LA SEU
1
ELEFANT
0,5


Diumenge vinent, en ple Carnaval, l’Elefant té una final amb el Torà, on la victòria és indispensable per sortir del pou. Com sempre, hi sou convidats, al Club Sant Jordi, des de 2/4 de 10 i durant tot el matí.

Tot l’equip és pregunta “Per què?”, “Què ens passa?” i fins podria arribar a preguntar-se com Jorge Luís Borges (escriptor argentí, 1899-1986): “Dios mueve al jugador, y éste, la pieza. ¿Qué Dios detrás de Dios la trama empieza de polvo y tiempo y sueño y agonías?”.