dimecres, 30 de març de 2011

Esteve Algué valora com a imprescindible la tasca de les associacions


La candidatura de CiU va visitar la Societat de Caçadors de Solsona i comarca, l'Associació de Festes del Carnaval, l'IES Francesc Ribalta i la Parròquia de Solsona

Esteve Algué i la candidatura de CiU per Solsona segueixen fent visites a fi de complir amb la campanya de proximitat i en positiu que van proposar-se fer per tal de conèixer millor les necessitats dels solsonins. Repassem el més destacat de la setmana passada.

Societat de Caçadors de Solsona i Comarca
Divendres passat al vespre, Esteve Algué, Sílvia Torra i Claustre Serra van ser rebuts pel president de la Societat, Joan Albets, així com per gran part de la junta. Aquestat societat va ser fundada el 1940 i agrupa més de 250 socis.

Esteve Algué, candidat de CiU, va valorar la tasca social que fan. Solament aquest any, els caçadors han batut 800 senglars al Solsonès. Les societats de caçadors fan una tasca de control i de respecte del medi. Per això, Algué manifestà que “hi ha entitats que s'hi pleguen no passa res. La vostra no”. Per aquest motiu es pot dir que els caçadors fan una tasca imprescindible per la societat d'avui. El candidat de CiU va explicar que vetllarà per col·laborar amb la Societat de Caçadors en el que faci falta. “Estem a la vostra disposició”, va comentar Algué al final de la trobada. La societat de caçadors ja està preparant la 8a fira del caçador pel pròxim mes de juny i celebrarà la seva festa social aquest diumenge a Lladurs.

Associació de Festes del Carnaval
Just abans d'anar a veure els caçadors, divendres passat la candidatura de CiU per Solsona, representada per Esteve Algué, David Manzano i Sílvia Torra, va visitar els locals de l'Associació de Festes del Carnaval. Algué es va interessar pel finançament de l'Associació. Aquesta va explicar que gestiona un pressupost d'uns 160.000 euros cada any i que no és gens fàcil aconseguir tirar endavant la festa. Joan Casals, president de l'Associació, juntament amb 4 membres de la junta, van atendre a CiU per explicar i mostrar on es guarden els gegants i les carrosses. Esteve Algué va recalcar que “els gegants haurien d'estar en un lloc on puguin estar exposats al públic”. A més, es va comprometre a aprovar un nou conveni amb sentit comú, si obté la confiança majoritària dels solsonins, per tal de donar seguretat a l'Associació. “Sé que no em demanaríeu el que l'Ajuntament no pot assumir, penso que només cal aplicar el sentit comú”, va afegir Algué. Per aquest motiu, té plena confiança en escoltar les necessitats de l'actual junta i de procurar resoldre-les des del diàleg.

L'Associació també va explicar el conveni amb la Colla Gegantera del Carnaval, que aquest any portarà els gegants a Mallorca, com a sortida més destacada i així ajudar a donar a conèixer el nom de Solsona a l'exterior.

IES Francesc Ribalta
Divendres a la tarda l'Esteve Algué, l'Anna Viladrich i la Montse Albacete van visitar l'IES Francesc Ribalta i van poder escoltar les peticions de la directora del centre, Arànzazu Gómez. Gómez va demanar, entre altres coses, que es treballés per millorar el transport públic, que s'impulsés un nou institut i que es busqués la manera per tenir una Escola Oficial d'Idiomes. La candidatura va prendre nota de les peticions per tal de posar fil a l'agulla en millores educatives i de transport, que “sempre han de ser una prioritat per qualsevol Ajuntament”.

Parròquia de Solsona
Dijous de la setmana passada, Esteve Algué es va reunir amb el rector de Solsona, Mn. Lluís Grifell. Esteve Algué es va comprometre “a tenir diàleg amb la Parròquia per solucionar qüestions importants o detalls menors”. La Parròquia treballa espiritualment i socialment. Socialment ha fet i fa tasques de suplència, com el CAT (Centre d'Atenció a les Toxicomanies), que recentment ha assumit el Centre Sanitari del Solsonès.

Mn. Grifell també es va interessar per la feina dels solsonins. Esteve Algué va explicar que “treballarem per cuidar les empreses que hi ha, facilitar el creixement a les que volen créixer i recolzar i impulsar a qui vulgui començar”