dijous, 31 de març de 2011

El Patronat de Turisme del Solsonès celebra la 1ª Jornada turística


Durant les jornades s’ha presentat el nou portal turístic del Patronat de Turisme, el projecte el Solsonès una comarca cardioprotegida i el Producte turístic del Ripollès Terra de Comtes i Abats

La 1ª Jornada Turística al Solsonès al Consell Comarcal del Solsonès ja és una realitat. La jornada que ha estat organitzada pel Patronat de Turisme del Solsonès, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Clariana de Cardener i l’Ajuntament de Navès ha gaudit d’una notable assistència.

Inicialment el President del Patronat de Turisme del Solsonès, Joan Solà, ha fet una presentació on ha remarcat la importància de la unitat i la suma de tots plegats per tirar endavant els grans projectes turístics de la comarca. A continuació s’ha presentat la renovada pàgina web del Patronat de Turisme. El nou portal web, creat amb un llenguatge de programació php, sota una base de dades SQL, inclou tots els establiments turístics de la comarca, les 23 rutes que es poden realitzar a peu o amb bicicleta, mapes del Solsonès, de la Vall de Lord, de Solsona i de Sant llorenç de Morunys. El portal d’un disseny modern i atractiu, es caracteritza per al seu fàcil i intuïtiu ús i per la gran quantitat d’informació que ofereix.

A la part superior de la web hi destaca el nou logo del Patronat de Turisme, presentat la setmana passada, obra de Jaume Cuadrench. Consta de 10 seccions principals, Llocs d’interès, Rutes, Fires i festes, Gastronomia, Activitats, Artesania, Allotjaments, Mapes, Com arribar, Contacte. Una de les novetats és la inclusió a la home del portal del libdup del Carnaval de Solsona i la WebCam de l’estació d’esquí Port del Comte.

El renovat portal web del Patronat de Turisme del Solsonès  que estarà allotjat definitivament en el seu servidor i sota el seu domini, www.turismesolsones.com estarà visible al públic al llarg d’aquest mes d’abril. Una dels objectius destacables del portal serà la interactivitat amb el visitant, per això es disposarà d’un enllaç amb el perfil públic de Patronat de Turisme a la xarxa social Facebook i You Tube.

A continuació, el Director Tècnic del Centre Sanitari del Solsonès, Pere Illa ha exposat el projecte El Solsonès, primera comarca cardioprotegida de Catalunya. Posteriorment, el Sub-Director general de Programació Turística, Josep Miralpeix ha exposat la importància de la presència de tots els fets característics turístics d’una comarca a Internet amb la xerrada Els nous Reptes del Turisme a Catalunya. Finalment, la gerent del Pla de Dinamització del Producte Turístic Terres de Comtes i Abats del Consorci Ripollès Desenvolupament, Sra Maria Soy ha presentat el producte turístic Terra de Comtes i Abats.

El President del Patronat de Turisme del Solsonès ha manifestat estem satisfets de com ha transcorregut la jornada, les més de 50 persones assistents a la jornada han pogut comprovar les diferents riqueses que disposa la comarca i com aquestes s’han  estructurat en un nou i modern portal web, que volem que sigui el reflex del turisme del Solsonès. M’agradaria destacar també la importància  de ser  la primera comarca cardioprotegida de Catalunya fet que ens  aportarà a la comarca del Solsonès un plus de qualitat en el nostre turisme”.