divendres, 11 de març de 2011

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya organitza un concurs de fotografia en els espais naturals dels secans de la Plana de Lleida

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i SEO/BirdLife, organitzen un concurs fotogràfic dins del Programa de sensibilització i difusió dels Espais Naturals Protegits de la plana de Lleida.

El concurs està adreçat a habitants i visitants dels espais naturals protegits de secà i pretén recollir una mostra representativa de les seves activitats, usos i paisatges.

La participació és oberta i gratuïta a qualsevol persona, aficionada o professional de la fotografia. Cada concursant podrà presentar un màxim de tres fotografies en cadascuna de les categories, que no hagin estat publicades o premiades anteriorment en altres concursos.
El termini de participació del concurs s’obre el proper dilluns, 14 de març,  i acaba el divendres 10 de juny.
L’esperit del concurs és destacar fotogràficament els valors paisatgístics, naturals, humans i culturals que conformen els Espais Naturals de secà de la plana de Lleida. Per això el concurs consta de cinc categories: paisatge, biodiversitat, treballar a la terra, gent, societat i tradicions, i bones pràctiques. Els autors poden presentar fotografies en una o més categories, però cada fotografia es pot presentar a una sola de les categories.
Les fotografies s’han d’haver realitzat en l’àmbit dels espais de secà de la plana de Lleida, incloent les comarques del Segrià, Les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Segarra i la Noguera. Cal enviar les fotografies en format digital per correu-e o en un CD per correu postal, com a data límit el 10 de juny de 2011.
El jurat escollirà 15 obres finalistes per a cadascuna de les cinc categories i d’aquestes finalistes escollirà l’obra guanyadora en cadascuna de les categories. Així mateix, el jurat també escollirà un guanyador absolut del concurs, escollit entre totes les obres finalistes de les diferents categories. No es concedirà més d’un premi per autor.
Les bases del concurs es poden consultar als webs www.secans.cat i www.zepasponent.cat o bé adreçant-se a concurs.secans@gmail.com

Per a més informació: Jordi Prieto, concurs.secans@gmail.com