dimecres, 16 de març de 2011

El 19 i 20 de març arriba la VII Fira del trumfo i de la tòfona de Solsona


Enguany el certament destaca el taller de cuina per a infants
i la plantada de trumfos dels petits trumfaires

Solsona es converteix aquest cap de setmana en la capital del trumfo i la tòfona de Catalunya. Dissabte s’inicia la setena edició d’aquest jove certamen que es celebra a Solsona on el protagonista principal son les patates o trumfos, tal com se’ls coneix al Solsonès, un dels productes més preuats, conreats i amb més tradició de la comarca. La tòfona, que compartirà protagonisme aquest cap de setmana amb el trumfo, la podrem trobar en totes les varietats possibles: fresca, en conserva, deshidratada, formatge de tòfona, embotits de tòfona, etc

Enguany l’organització ha organitzat com a novetat pel dissabte el Petits Trumfaires, un Taller de Cuina per a infants que es celebrarà a la Plaça Major de Solsona. Entre moltes altres activitats cal destacar  la degustació-maridatge de plats elaborats amb trumfos del Solsonès amb vins de les denominacions d’origen Costers del Segre i Pla del Bages a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Solsonès. Novetat d’aquest any serà l’activitat dels Petits Trumfaires: Vine a plantar trumfos a càrrec de Cavallera, agricultura ecològica.

També com cada any, a la fira els productors oferiran el trumfo directament de pagès a consumidor i a la Plaça de la Catedral, Plaça Palau i al carrer de Sant Miquel s’oferiran diferents productes artesans alimentaris.

Els visitants també podran gaudir d’exposicions i xerrades, com l’Exposició i venda de productes de l’Associació de Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona, l’exposició de la tòfona a càrrec de CTFC a la Sala Gris, la que es realitzarà a sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès, l’Exposició La festa vista pel fotògrafs Català Roca, i la xerrada del senior Juan Martínez de Aragón “El conreu de la tòfona negra al Solsonès” a la sala gris del CTFC.

El Director de la Fira del Trumfo Solsona, Albert Muntada, ha volgut manifestat que enguany és una edició de consolidació de la Fira del Trumfo, apostarem una vegada més per els estands tradicionals i els concursos, i a la vegada incorporarem atractives novetats com els tallers dels Petits Trumfaires i la degustació de plats amb trumfos del Solsonès.”
Cartell de la VII Fira del Trumfo de Solsona