dimecres, 16 de març de 2011

Convoquen la segona reunió del procés participatiu per canalitzar les inquietuds dels joves solsonins


Es farà aquest divendres a les set de la tarda a l’aula polivalent del Casal de Cultura i Joventut
 
Els joves de Solsona estan convocats per la regidoria de Joventut a una segona reunió en el marc del procés participatiu que ha de desembocar en l’establiment d’un canal de diàleg permanent entre els col·lectiu i l’Administració local. La cita serà aquest divendres, dia 18, a les set de la tarda a l’aula polivalent del Casal de Cultura i Joventut (al costat de la ràdio).

En aquesta sessió s’exposaran les conclusions de la primera trobada, que es va fer el 18 de febrer, es valorarà la voluntat dels joves sobre la creació d’una estructura que en faciliti la resolució de les necessitats del col·lectiu i es concretaran els propers passos a seguir en aquest procés participatiu, que és coordinat tècnicament pel Cedricat.

“Ha de ser un pas més per a l’establiment d’un mitjà que faciliti i propiciï la comunicació entre l’Ajuntament i els joves”, sosté la regidora de Joventut, Sara Alarcón. Per al disseny de la reunió, s’ha tingut en compte les aportacions que s’han rebut des del web obert per aquest fi (http://joves.solsonae.cat) i per mitjà del correu electrònic joves@ajsolsona.cat.  “Durant el darrer mes s’ha intentat recollir l’opinió de més massa crítica que legitimi el procés”, assenyala Alarcón. A més, “era una petició consensuada pels assistents a la primera reunió”.

De la sessió d’aquest divendres se n’espera traçar el model d’estructura o forma d’aquest canal amb què es vol donar veu als solsonins preferiblement d’entre 16 i 30 anys. La finalitat principal d’aquesta iniciativa és la creació d’un òrgan que representi les inquietuds dels joves, que tant pot ser municipal com una entitat autònoma que s’autogestioni, independent de l’Ajuntament. No obstant això, Sara Alarcón no descarta que finalment s’opti per una fórmula alternativa. En qualsevol cas, “les persones que fins ara han participat en el procés no s’han oposat a res i s’han mostrat obertes a tot”. “Han de ser els propis joves els que ho determinin”.

 
                Solsona, 16 de març de 2011