dimecres, 16 de març de 2011

Ciutadans a títol particular i entitats participaran dilluns en la celebració a Solsona del Dia Mundial de la Poesia


S’organitza un acte literari i musical a les set a la plaça de la Catedral

La lectura d’un poema de Marta Pessarrodona, reconeguda amb el Premi Nacional de Literatura 2011, encetarà dilluns a les set de la tarda a la plaça de la Catedral de Solsona l’acte literari i musical de commemoració del Dia Mundial de la Poesia. En aquesta convocatòria, impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat i organitzada a Solsona per la regidoria de Cultura, hi participaran diversos ciutadans a títol particular i entitats locals.

La composició de Pessarrodona, que porta per títol “Poesia: una visió personal”, serà llegida en català, romanès i àrab per Michela Tagliavini, Monica Filimon i Karima El Barnichi. A més, el Club de lectura de la gent gran llegirà en públic “Record de Solsona”, de Josep M. de Sagarra, mentre que l’Aula d’Extensió Universitària recitarà un poema del solsoní Ramon Valls.

També hi participarà el mestre i poeta Ramon Montraveta, amb la lectura d’algun dels seus poemes, i el poeta i rapsode Víctor Pérez, “Moixic”, que interpretarà un poema seu i un altre del solsoní Raül Garrigasait. L’acte serà amenitzat amb actuacions intercalades del grup de flautes travesseres Trio Vivace, format per Núria Canes, Marta Real i Anna Segués. En serà la presentadora la mestra de l’Escola Arrels de Primària Maite Viladrich.

L’organització d’aquest programa va a càrrec de l’Ajuntament i hi col·laboren el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Club de lectura de la gent gran de Solsona, Òmnium Cultural del Solsonès i l’Aula d’Extensió Universitària. Solsona enguany s’afegeix per primer cop a la celebració del Dia Mundial de la Poesia, per a la qual s’organitzen activitats en 23 poblacions catalanes. Tota la informació sobre aquesta iniciativa arreu del país està disponible en el bloc http://diamundialpoesia.wordpress.com/.

Acte: Commemoració a Solsona del Dia Mundial de la Poesia
Dia: dilluns 21 de març
Hora: 19 h
Lloc: plaça de la Catedral
                   Solsona, 15 de març de 2011