dijous, 10 de febrer de 2011

Primera reunió dels representants municipals de Solsona amb el delegat del Govern a la Catalunya Central


L’alcalde proposa a Jordi Moltó una fórmula per millorar el transport públic que connecta Solsona amb Manresa i Barcelona

Aquest matí, el nou delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha mantingut la seva primera reunió institucional a l’Ajuntament de Solsona, en el marc d’una ronda de visites al territori. A més de l’alcalde, David Rodríguez, han rebut el representant de l’executiu català els portaveus de tots els grups municipals, Jordi Riart (CiU), Salvi Nofrarias (ERC), Martí Abella (El Comú) i Josep Caelles (PSC).  L’alcalde no ha desaprofitat l’ocasió per exposar-li els principals projectes de l’Ajuntament per als quals es compta amb el suport de la Generalitat.

Jordi Moltó s’ha posat a disposició de l’Administració local solsonina “per contribuir al desenvolupament de Solsona i la comarca”. “Els moments de crisi només els podrem superar amb el treball conjunt de les administracions, institucions i la seva gent”, ha expressat el successor de Jordi Fàbrega.  

El Pla de barris i la proposta de modificació del seu programa financer aprovada pel Ple el novembre passat és una de les principals qüestions que els representants municipals han exposat a Jordi Moltó, ja que el consistori encara no ha rebut una resposta de la Generalitat sobre aquest tema.

Així mateix, l’alcalde ha tornat a posar damunt la taula la necessitat de treballar en la millora del transport públic per tal d’abaratir el preu dels bitllets de bus i augmentar la freqüència de pas dels trajectes de Solsona fins a Manresa i Barcelona. A l’espera que la comarca s’inclogui en la zona d’integració tarifària, amb què la Generalitat de Catalunya assumirà el 70 per cent del cost del servei de bus i l’Ajuntament, el 15 per cent, David Rodríguez proposa aprofitar el servei del bus interurbà Solsona-Olius per fer l’enllaç de línia amb Cardona, des d’on hi ha una quinzena de sortides diàries cap a Manresa i Barcelona. Jordi Moltó ha recollit aquesta opció.

En aquesta primera reunió, també s’ha abordat el desenvolupament del polígon industrial de Santa Llúcia i el futur trasllat del Parc de Bombers; les previsions sobre el possible institut escola a El Vinyet; la gestió de l’estació depuradora i l’arranjament del camí que hi mena, la millora de la mobilitat a la carretera de Manresa a l’altura de la urbanització de la Cissa i el suport econòmic per a l’AIMS, entre altres projectes.

Segons ha explicat David Rodríguez, també s’ha parlat amb el delegat del Govern de polítiques d’equilibri territorial. En aquest sentit, se li ha recordat la reivindicada millora de la carretera de Berga, entre altres punts. Així mateix, l’alcalde li ha demanat “sensibilitat municipalista” per tal que la Generalitat de Catalunya estigui al costat dels ajuntaments i de les especificitats de cada territori en pro del progrés de la ciutadania, “una demanda que entén perfectament des de la seva condició d’alcalde”, matisa Rodríguez.

Acompanyat de Marcel·lí Martorell, el seu cap de gabinet, Jordi Moltó també ha visitat aquest matí les instal·lacions del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Consell Comarcal del Solsonès. A la tarda és previst que es reuneixi amb els alcaldes de la Coma i la Pedra, Olius i Lladurs.
 

- El representant de l’executiu català amb l’alcalde i portaveus dels grups municipals

- Rodríguez i Moltó al moment de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament

              Solsona, 10 de febrer de 2011
Font: Ajuntament de Solsona