dimecres, 16 de febrer de 2011

La regidoria de Promoció Econòmica de Solsona elabora un cens de locals com a eina de dinamització comercial


El projecte, executat pel CTFC, recull dades dels establiments existents i les característiques dels locals buits

Un tècnic de l’Àrea de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha iniciat els treballs de camp per a l’elaboració d’un cens de locals buits i establiments comercials de Solsona, un projecte de la regidoria de Promoció Econòmica per a la dinamització comercial del municipi. D’una banda, es farà difusió de les dades recopilades per mitjà d’un web interactiu que esdevindrà una guia comercial i, de l’altra, l’Ajuntament es dotarà d’un sistema gestor de continguts que li permetrà proporcionar informació actualitzada en tot moment als emprenedors interessats a obrir nous negocis.

A partir d’un inventari exhaustiu dels establiments existents i d’un altre dels locals que estan buits en els principals eixos comercials de la trama urbana consolidada de Solsona, la regidoria de Promoció Econòmica de Solsona obtindrà una font d’informació útil “per conèixer, amb el menor temps possible, la realitat comercial de Solsona i les possibilitats de desenvolupament econòmic a qualsevol punt de la ciutat”, assegura el regidor de l’àrea, Josep Caelles.

Aquesta eina de dinamització comercial “ens permetrà estar preparats per donar solució a qualsevol consulta per a l’obertura de nous negocis”, remarca Caelles. I és que el consistori disposarà de dades descriptives de cada local tancat inclòs en l’inventari, amb informació de contacte del propietari, els metres quadrats tant de l’establiment com de l’aparador, l’accessibilitat, l’estat en què es troba –per saber en quina mesura necessita una rehabilitació–, i els serveis que hi ha instal·lats, entre d’altres.

Una guia comercial a Internet i al mòbil 

Igualment, es farà un cens dels comerços oberts i se’n publicarà la informació per categories en un visor web accessible per a ciutadans, comerços i visitants. Es podran localitzar els establiments sobre el mapa a través d’un carrerer, cercar-los per tipus d’activitat i descarregar-ne la informació d’ubicació per a dispositius GPS. Així mateix, la mateixa informació podrà ser consultada a través del telèfon mòbil.

Sense cap cost, els comerços i serveis podran publicar en aquesta pàgina informació de contacte i una descripció del que ofereixen. Oimés, per a la informació interna de l’Ajuntament també se’ls demanarà que facilitin dades relatives a la superfície, l’antiguitat i l’accessibilitat del local.

“Serà un instrument informatiu molt versàtil, amb una part del web accessible per a tothom i una altra restringida als tècnics municipals”, explica el regidor de Promoció Econòmica. Una de les característiques que en garantiran la funcionalitat serà “l’actualització constant dels continguts, que serà possible gràcies a un sistema gestor”, tal com sosté Fermí Garriga, el tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya responsable del treball.

Aquest projecte té un cost total de 17.523 euros, per al qual l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 12.000 euros del SOC, en el marc del Pla de barris, i 5.000 euros de la Diputació de Lleida.  És previst tenir-lo operatiu a la primavera.   

Per a la realització dels treballs, aquests dies l’Ajuntament ha enviat una carta a uns 340 titulars de comerços i serveis amb una fitxa per omplir. Properament, quan s’identifiquin tots els propietaris dels locals buits, el consistori també s’hi adreçarà per recollir-ne la informació.    
 


              Solsona, 15 de febrer de 2011