dijous, 17 de febrer de 2011

Jornada d’Orientació Universitària a Tàrrega


L’alumnat de 2n de Batxillerat de l’Institut Francesc Ribalta va assistir a la XXVI Jornada d’Orientació Universitària i Professional a Tàrrega el passat dia 9 de febrer. Aquest esdeveniment va tenir lloc a l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega, i hi van participar una bona part dels instituts de Lleida. De bon matí es va inaugurar la jornada amb un acte presidit pel Sr. Joan Planes, director de l’institut targarí, el qual va estar acompanyat de personalitats destacades, com l’alcalde de Tàrrega, la Directora General d’ESO i Batxillerat, el director dels  Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida i el rector de la UdL. Aquest acte va estar seguit de la xerrada El sistema d’assignació de places universitàries a Catalunya per part de Jesús M. Prujà.
Al llarg de tot el dia, els nois i les noies vam poder escoltar conferències relacionades amb estudis universitaris i graus superiors, portades a terme per professors d’algunes universitats catalanes i també de cicles formatius. Cal remarcar que aquestes conferències eren nombroses i variades quant a la temàtica. A més, els/les alumnes també vam tenir la possibilitat de visitar el bus de la UAB, així com rebre assessorament en determinades aules amb relació a les diferents universitats de Catalunya, a la Universitat de Lleida, a cicles formatius, residències, etc.
Aquesta jornada d’orientació va comptar amb la col·laboració de bona part de les  universitats catalanes, d’alguns instituts de la província així com d’algunes entitats de la comarca de l’Urgell.


Jesús Bach i Marquès