dilluns, 21 de febrer de 2011

Jornada de teledetecció per al seguiment de les produccions agràries, al CTFC

Seminari tècnic sobre sistemes de Teledetecció per al seguiment de les produccions agràries, al CTFC

Es farà el 2 de març a la seu del CTFC a Solsona, en el marc del Pla anual de transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

El proper 2 de març es farà al CTFC un seminari tècnic sobre sistemes de teledetecció per al seguiment de les produccions agràries. La Teledetecció aporta informació molt valuosa sobre l’estat de la coberta terrestre captada des dels satèl·lits. Cada vegada són més les tècniques d’anàlisi espacial que permeten relacionar la informació procedent de la teledetecció amb paràmetres estructurals dels conreus com són l’alçada, la biomassa o el recobriment. Aquesta informació és molt útil de cara a avaluar paràmetres relacionats amb la producció agrària dels conreus de Catalunya i conèixer millor la despesa d’aigua.

Es faran quatre presentacions, que tractaran la introducció  a la Teledetecció i principals fonts d’informació disponible, l’estima de paràmetres estructurals dels conreus cerealistes de la Plana de Lleida, la producció de biomassa a Prats de Dall de la Vall Fosca i el càlcul de la evapotranspiració en comunitats de regants     
PLA ANUAL
El seminari tècnic va adreçat a tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), consultories, i a tota aquella persona interessada en conèixer algunes de les principals tècniques d’estimació de paràmetres de producció a partir de la Teledetecció.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament trucant al 977 871 716 Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Espluga de Francolí); o a través del correu electrònic: ctfc.esplugadefrancoli@ctfc.es.
PLA ANUAL