dijous, 10 de febrer de 2011

Els infants i adolescents participaran en la dinàmica municipal de Solsona a través d’un nou òrgan


Es constituirà dijous vinent, dia 17, a la sala de plens del consistori

L’Ajuntament de Solsona crea un nou canal de participació dels infants i adolescents de 8 a 12 anys de la ciutat per tal que aquest sector de la població també tingui veu en la dinàmica municipal. Dijous de la setmana vinent, dia 17, a les 6 de la tarda, la sala de plens del consistori acollirà la sessió constitutiva del Consell d’Infants i Adolescents de Solsona, el reglament del qual es va aprovar en una sessió plenària el setembre passat.

En formaran part una vintena de consellers, un per cada aula de tercer a sisè de primària de les escoles Setelsis i Arrels I, que han estat escollits pels propis alumnes de cada classe, a més dels representants de tots els grup municipals, dues tècniques socials i l’alcalde, que en serà el president. Aquest càrrec té una durada màxima de dos anys i a l’inici de cada curs es renovaran els representants que l’any anterior cursaven quart i sisè.

Aquest òrgan consultiu, adscrit a les regidories d’Acció Social, Educació i Participació Ciutadana, es reunirà com a mínim tres vegades l’any i recollirà les demandes i propostes canalitzades a través de bústies que es col·locaran als centres escolars i del correu electrònic del web dels infants (www.infantsdesolsona.cat).

El Consell d’Infants i Adolescents, impulsat per la regidoria d’Acció Social, es concep com un espai d’educació i expressió democràtica en què els nens i nenes de Solsona exerceixin els seus drets com a ciutadans comunicant la seva opinió en aquelles polítiques que els afecten.

Tal com destaca la regidora d’aquesta àrea, Clara Agut, els consellers “aprendran a ser ciutadans actius i compromesos amb la ciutat” posant en pràctica les capacitats d’escoltar, dialogar, pactar i treballar en grup per a uns interessos comuns. “Comprovaran com es pot donar forma a propostes per millorar Solsona que posteriorment es debatran en si dels òrgans de govern municipals”, tot i que no tindran caràcter vinculant.

Familiarització amb el joc democràtic

L’objectiu d’aquest òrgan és que “els infants i adolescents se sentin partícips en la presa de decisions que els afecten a partir del joc democràtic”. És una fórmula també perquè “es familiaritzin amb el funcionament de l’Administració local i valorin el rol dels polítics”, afegeix Agut.    

L’Ajuntament ha convidat tutors i famílies a la primera reunió de treball del Consell d’Infants i Adolescents. En el decurs de la sessió constitutiva, cada conseller o consellera farà una breu presentació en nom de la seva aula. També es lliuraran les bases del concurs per escollir el logotip.

Aquest serà el segon òrgan municipal de participació representatiu d’un sector de la població solsonina, després del Consell de la Gent Gran. Així mateix, a l’abril és previst que es constitueixi el Consell Municipal de Joves, per al qual s’ha convocat una primera reunió oberta a tota la població d’entre 16 i 30 anys el proper dia 18.  


               Solsona, 10 de febrer de 2011
Font: Ajuntament de Solsona