dimarts, 8 de febrer de 2011

El CTFC acull l’exposició del Premi 2009 Disseny per al reciclatge: producte reciclat/ reciclable

Es podrà veure fins l’11 de març, els dies laborables, fins les 19 h
 
El CTFC acollirà fins l’11 de març l’exposició Premi 2009 Disseny per al reciclatge: producte reciclat/ reciclable. En aquesta mostra es poden veure les propostes guanyadores del concurs que es va fer l’any passat per premiar les idees de productes elaborats amb material reciclat o reciclable.

L’essència del premi, convocat per l’Agència de Residus de Catalunya, era promoure el concepte de reciclatge tant pel que fa a la utilització de materials reciclats per a la fabricació de productes com pel que fa al reciclatge dels productes un cop esdevenen residus.

Les propostes presentades, 213 en total, es van dividir en quatre categories: productes, projectes, estratègies i materials.

Quan a productes, la proposta guanyadora va ser un separador de carril bicicleta zebra, i van merèixer una menció especial un model de cadira elaborat amb material reciclat, una motxilla de viatge i una compostadora. El premi al projecte va ser per un ecoaparcament per a bicicletes.
El premi a l’estratègia va ser per la xarxa d’ecodisseny i disseny per al reciclatge i la reciclabilitat, mentre que les mencions especials van ser per la Gotimplora, i per una línia de productes Blue future.  Respecte als materials, es va premiar una empresa local pel seu esforç en la consolidació d’un material provinent del reciclatge d’envasos, i la menció va ser per una empresa que aposta pel pols de cautxú de pneumàtic fora d’ús.