dijous, 24 de febrer de 2011

Creu Roja Joventut amb el suport del Consell Comarcal farà prevenció de riscos durant el Carnaval de Solsona


Es muntarà un punt informatiu sobre el consum de drogues on es realitzaran proves alcoholèmia per a tothom que estigui interessat

Creu Roja Joventut, amb el suport del Consell Comarcal del Solsonès, durà a terme el proper dissabte dia 5 de març, una acció de prevenció de riscos en el consum de drogues. La intervenció, que es farà a la sala Xelsa durant el concert del dissabte nit, consistirà en muntar un punt informatiu amb material del projecte SOM.NIT i la realització de proves d’alcoholèmia i couselling per tothom que hi estigui interessat/da.

El SOM.NIT, que compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, és un projecte d’acció directa en locals d’oci nocturn, festes majors, festivals, etc., on es dóna informació objectiva i realista sobre el consum de drogues així com pautes de reducció de riscos. A més a més, es duen a terme proves d’alcoholèmia i distribució de preservatius per fomentar el sexe segur.

La filosofia d’aquest projecte, basada en el lema: “Informa’t, dubta, reflexiona i decideix”, pretén tractar els i les joves com a persones responsables amb capacitat per prendre decisions intel·ligents i, per tant, aconsella que, si es prenen drogues, es faci amb informació i disminuint al màxim els riscos associats, fent així un consum responsable.