dimecres, 2 de febrer de 2011

Convoquen la primera reunió preparatòria de la portada de la Flama del Canigó a Solsona


Es fa aquest dissabte a les 12 del migdia i és oberta a tothom
 
Òmnium Cultural del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona fan una convocatòria pública oberta a tothom per a la primera reunió preparatòria de la portada de la Flama del Canigó 2011 a Solsona i comarca. Es durà a terme aquest dissabte, dia 5 de febrer, a les 12 del migdia, a la sala 13 del Casal de Cultura i Joventut. S’hi convoca tothom, tant en l’àmbit col·lectiu o associatiu com particular, que desitgi participar en aquesta festa dels Països Catalans per celebrar Sant Joan el 23 de juny.

La rebuda de la Flama del Canigó va ser, precisament, la principal novetat introduïda l’any passat en el programa de la vigília de Sant Joan. Va ser una iniciativa impulsada per Òmnium Cultural del Solsonès amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de prop d’una desena d’entitats culturals, socials i esportives.

Aquest element és l’emblema festiu d’unió dels pobles de parla catalana i amb la seva arribada a Solsona, gràcies a diferents mitjans de clubs esportius de la comarca, en l’edició passada es va organitzar una festa de rebuda al parc de la Mare de la Font. Se’n va continuar l’itinerari pel nucli antic fins al portal del Castell, on la flama es va utilitzar per encendre el peveter. Va ser el moment en què també es va llegir el manifest i es va atiar la foguera que dóna la benvinguda al solstici d’estiu.

Uns dies abans de la celebració, l’any passat membres del Centre Excursionista del Solsonès van participar en el tradicional aplec del Canigó, participat per caminants d’arreu dels Països Catalans, i van ascendir al cim per deixar-hi un feix de branquillons de Rotés, la casa pairal del traspassat alcalde Xavier Jounou.Feix de branquillons que el Centre Excursionista del Solsonès va deixar l’any passat al Canigó (AUTOR: Carles Camps)

                Solsona, 1 de febrer de 2011
Font: Ajuntament de Solsona