dimecres, 2 de febrer de 2011

Arriba a Solsona una obra de titelles inspirada en la història de la maleta d’Agustí Centelles


És el darrer número del Cicle d’Espectacles Infantils de la temporada

La maleta plena de negatius de la Guerra Civil del fotoperiodista Agustí Centelles va estar amagada a les golfes d’una casa de Carcassona durant més de trenta anys. És allà on es desenvolupa l’argument del número de titelles La maleta de l’Agustí, dels igualadins Farrés Brothers i Cia, amb què Solsona tanca aquest diumenge, dia 6, el Cicle d’Espectacles Infantils de la temporada. Es representarà a les 6 de la tarda al Teatre Comarcal.

El dia que l’André compleix 10 anys, s’atreveix a pujar a les golfes de casa i hi descobreix una maleta plena d’enigmes. Sense voler, aquesta descoberta provocarà un conflicte entre el protagonista i el seu millor amic. La intenció de Farrés Brothers no és explicar la Guerra Civil ni la biografia de Centelles, sinó, a partir d’això, establir un paral·lelisme entre dos amics que es barallen i la conflagració, unes ferides que s’obren fàcilment i que costen molt de tancar. El resultat final per a l’espectador és un espectacle que combina escenes de riure amb d’altres d’emotives. Va ser un dels plats forts de l’última edició de la fira de teatre infantil i juvenil La Mostra Igualada.

És una proposta teatral destinada al públic familiar, recomanada a infants a partir de 5 anys. L’entrada costa 6 euros i es pot adquirir a taquilla. L’organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Solsona i la subvenciona el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del programa Cultura en Gira.
Espectacle: ‘La maleta de l’Agustí’
Dia: diumenge 6 de febrer de 2011
Hora: 18 h
Lloc: Teatre Comarcal (Vall Fred, 20)
Entrada: 6 euros (només a taquilla)
Solsona, 1 de febrer de 2011
Font: Ajunt. de Solsona