dijous, 20 de gener de 2011

Solsona instal•la la senyalització direccional de serveis i establiments hotelers


L’Ajuntament completa, així, un procés iniciat el 2008 amb els projectes patrimonial i comercial


Aquesta setmana han començat els treballs d’instal·lació de la senyalització direccional i hotelera de Solsona, un dels dèficits que la ciutat arrossegava des de feia anys i que contradeia la voluntat d’explotar el seu potencial turístic. En total es col·locaran uns 130 senyals en una quarantena de punts del nucli urbà per indicar-ne els pols d’interès, especialment serveis i equipaments, i els establiments hotelers.

Aquesta actuació està valorada en 48.200 euros, dels quals els allotjaments hotelers en financen 7.500 –cadascun assumeix el cost dels indicadors que li corresponen. L’Ajuntament ha disposat també d’una subvenció Pladetur de la Generalitat i de recursos del Pla de barris. És el tercer projecte de senyalització que s’¡mplanta a Solsona, després dels treballs realitzats el 2008 i el 2009 amb la finalitat de dinamitzar el turisme i el comerç. “Completem així la senyalització de la ciutat, un compromís que vam adquirir en els àmbits direccional, comercial, patrimonial i hoteler”, afirma Josep Caelles, regidor de Governació, Promoció Econòmica i Turisme.   

El pla de senyalització direccional, que es preveu desplegar en la seva totalitat abans del Carnaval, és un dels objectius del Pla Director Turístic de Solsona i dóna resposta a una vella reivindicació del Gremi d’Hostaleria del Solsonès. De fet, la falta d’indicacions sovint ha estat motiu de queixes de visitants per la dificultat de localitzar establiments i punts d’interès del municipi. El disseny és diferenciat per als senyals de fora del nucli antic, que són blancs amb lletra fosca, i els de dins el recinte emmurallat, de color granat amb la lletra blanca. 

Un projecte ajornat
La implantació d’aquests senyals fa anys que és damunt la taula dels responsables municipals. El 2004 es va encarregar un primer estudi a Girod, l’empresa adjudicatària dels treballs, però no va ser fins al 2008 que es va reprendre el projecte per dur-lo a la pràctica. L’any següent, la regidoria de Turisme va sol·licitar una subvenció a la Generalitat a través del Pladetur, però va ser-li denegada. La manca de finançament va fer ajornar l’actuació fins a la convocatòria següent d’ajuts per al desenvolupament turístic de l’antic Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, a la qual Solsona sí que es va poder acollir.   

Per a la col·locació dels senyals s’ha subcontractat l’empresa solsonina Construccions i Reformes Corbacho i Ramellat. De forma simultània, anirà retirant les estructures actuals, que estan obsoletes. La durada prevista d’aquesta obra és d’un mes.


  
 
               Solsona, 20 de gener de 2011
Font: Ajuntament de Solsona