dimarts, 25 de gener de 2011

Just Socitas guanya la Prova de Raquetes de Neu 2011 del Port del Comte


Atletes catalans guanyen la II Prova del Circuit de Raquetes de Neu 2011 amb participació internacional

Aquest passat diumenge 23 de gener s’ha celebrat la II Prova de Raquetes de Neu 2011 a l’estació d’esquí Port del Comte (La Coma). Les dures condicions meteorològiques de fred no han estat impediment per què els 63 atletes participants en la prova, puntuable per a la Copa d’Europa i la Copa Catalana, hagin pogut recórrer els 8 quilòmetres que constava el circuit amb una neu artificial en grans condicions, en la que han d'arribar al cim de la Bòfia per tornar al punt de sortida situat davant de l'hotel de El Port, han pogut comprovar que l’afició a aquest esport és cada vegada menys minoritari.

El guanyador de la prova ha estat Just Sociats, el de Sant Feliu Sasserra  del Club Excursionista Bandolers de Terrassa ha liderat la prova des de l’inici i al final ha dedicat un temps de 43 minuts i 16 segons en acabar la cursa, seguit de Bruno Freudenreich, membre de la sel.lecció francesa amb un temps de 43m:40s  i el tercer classificat l’italià Filippo Barizza amb un temps 43m:58s. En l’apartat femení, la vigatana Laia Andreu del Club Excursionista Vic s’ha imposat clarament a les seves dos més immediates rivals, amb un temps de 52 minuts i 30 segons, la francesa Christiane Lacombe i la terrassenca Mònica Ardid.

Posteriorment s’ha celebrat la prova popular de Raquetes de Neu amb una participació de noranta  participants i recorrent un circuit una mica més curt i més pla que la prova professional.

Raquetes de Neu 2011
La Prova Raquetes de Neu 2011  ha estat una iniciativa del Centre Excursionista de Lleida, organitzador de la cursa i ha comptat amb el suport i la col.laboració del Consell Comarcal del Solsonès, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la Coma i la Pedra, el Consell Esportiu del Solsonès,  l’Estació d’esquí Port del Comte, l’Ajuntament de Lleida, i també la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Enguany, la Copa d'Europa 2011 consta de quatre curses: la disputada al Port del Compte, el proper 29 de gener a Suècia (Siljan Snowshoe Race a Siljan), el 6 de febrer a Itàlia (Racchettinvalle a Pragelato), i el 13 de març a França (Master Des Neiges a Thones).


 1er, 2on i 3er classificats