dimecres, 26 de gener de 2011

ENTREVISTEM ELS LAX’N BUSTO, IES Francesc Ribalta


Dilluns 24 de gener, tots els alumnes d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta vam anar al teatre a veure un taller de música realitzat per tres membres del grup Lax’n Busto, en Salva, en Pemi i en Jimmy.
Aquest taller, que s’anomenava Lax’n Rock, va ser divertit i emocionant, i una de les raons és perquè ens cantaven en directe. El que ens volien donar a entendre és que la pirateria fa molt mal a la música. També ens van explicar els passos que cal seguir per poder arribar a ser bons en el món de la música i, fins i tot, poder gravar un disc.
Després d’aquest taller un grupet d’alumnes de l’assignatura Magazine de 4t d’ESO vam tenir l’oportunitat d’entrevistar-los. Els vam fer unes quantes preguntes que ens podrien servir d’ajuda per a la classe. Aquestes preguntes eren un recull de totes les que prèviament havien proposat tots els companys a la classe. Per poder treballar-la a classe, vam gravar l’entrevista amb una càmera, i a classe la vam transcriure en català i després la vam traduir a l’anglès. L’entrevista va ser molt interessant perquè els tres membres eren amables i trempats. Ens van respondre totes les preguntes i ens ho van explicar molt bé. A continuació podreu llegir algunes de les preguntes i respostes d’aquesta entrevista.

Què us va impulsar a formar el grup?
Va ser un dia que estàvem escoltant un concert de Ruido a la plaça del poble i es van trobar el Pemy i el Jesús i van dir que algun dia podrien quedar per tocar junts i formar un grup. I així ho van fer, van anar a buscar el Jimmy, que era una mica més jove i a casa d’aquest es reunien per tocar. Així es va formar el grup. Van impulsar el grup perquè bàsicament cadascú tocava un instrument diferent.

De quin poble sou?
Del Vendrell.

Quan vau començar, què tocàveu, cançons vostres o versions?
Al principi tocàvem versions de la Polla Record, Eric Clapton, Ramoncín, Blue Red, The Beatles i Michael Jackson. Una mica més tard vam començar a tocar cançons nostres.

Sempre heu compost aquest tipus de música?
Sempre hem tingut una personalitat rockera però dins del rock hem tocat des de reggae fins a pop. Com que els que componen són sempre els mateixos, conservem el mateix estil. Tot i així, també hem fet algunes cançons d’altres estils.

Us costa molt fer les cançons? En què us inspireu?
Quan fas cançons has d’estar disposat a fer cançons, has de començar creient-te que el que fas surt de dins, t’has d’inspirar en un familiar, amics, fills, situacions, has de buscar el teu espai, on et sents més còmode. Has d’intentar que les cançons siguin el més sinceres possible.

On  va ser el vostre primer concert?
En un camp de tir al plat, a Alvinyana, al costat del Vendrell. Va ser un concert per a amics. Entre uns amics i uns altres vam portar l’escenari, ens ho vam muntar tot nosaltres, l’equip de so, la propaganda, els cartells... Gràcies a aquest concert vam fer tots els altres.

Teniu alguna anècdota que ens pugueu explicar?
En la prova de so els altaveus van caure sobre les guitarres i les van trencar, va ser sorprenent, però no divertit.
Una part del grup estava a Mallorca i l’altra a Menorca. Teníem un concert. Una part del grup no va poder anar a Menorca perquè hi havia una tempesta. Al final, la part de Mallorca va anar a Menorca amb una avioneta.
                       
                                                                       Albert Merino i Albert Parcerisa, 4t d’ESO