dimecres, 19 de gener de 2011

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya aconsegueix un dels cinc Proyectos Cero per a l’estudi d’espècies amenaçades concedits per la Fundació CSIC i el Banc Santander

El projecte es titula Un pas endavant. Aus estèpiques, pràctiques agrícoles i viabilitat econòmica: cap a la conservació d’espècies amenaçades en paisatges humanitzats. El seu objectiu principal serà buscar eines per afrontar amb èxit el manteniment de les zones estèpiques espanyoles, per tal de poder compaginar la conservació de la biodiversitat amb el desenvolupament econòmic sostenible.

Rafael Rodrigo, president del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i  de la Fundación General CSIC (FGCSIC), i Emilio Botín, president de Banco Santander, van lliurar les credencials corresponents a la convocatòria 2010 als investigadors guanyadors dels cinc projectes en un acte celebrat ahir a Madrid.

Per part del CTFC, Lluís Brotons va ser l’encarregat de recollir la credencial.

En total, els cinc projectes rebran més d’un milió d’euros per poder fer projectes d’alt impacte, encaminats a protegir i preservar espècies, animals o vegetals, amenaçades o en perill d’extinció. S’havien presentat a la convocatòria 41 projectes en total. 

Font: CTFC