dimecres, 19 de gener de 2011

Aprofiten les obres del carrer de Sant Llorenç de Solsona per millorar el paviment de la plaça de Sant Roc


Els treballs es duran a terme abans de la primavera

L’Ajuntament de Solsona aprofitarà la primera fase de les obres de reurbanització del carrer de Sant Llorenç, ja iniciades, per refer el paviment de la zona de la calçada i l’aparcament de la plaça de Sant Roc. Ho va anunciar ahir el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Martí Abella, en la sessió informativa a la qual es va convocar la ciutadania per fer balanç del Pla d’intervenció integral del nucli antic.

Es tracta d’una “actuació epidèrmica” per millorar un paviment que actualment es troba molt malmès. Consistirà en un tractament de millora superficial, ja que no hi ha xarxes de serveis per soterrar, per al qual s’utilitzarà formigó imprès de color de pedra amb un disseny diferenciat de la calçada respecte de l’espai d’aparcament.

Paral·lelament, es reurbanitzarà la travessia de Sant Roc, un tram curt de carrer que va quedar pendent de la intervenció sobre el carrer de Sant Pau, el primer eix del nucli antic que es va remodelar en el marc del Pla de barris. Es va considerar, amb criteris tècnics, que era més viable rehabilitar la travessia una vegada s’actués sobre el carrer de Sant Llorenç per a les connexions dels serveis soterrats.

L’arranjament del paviment de la plaça de Sant Roc, si bé inicialment no estava inclòs dins el projecte de remodelació de cap eix del nucli antic, es pot assumir gràcies a un excedent de diners disponible després de fer l’adjudicació dels treballs del carrer de Sant Pau. El consistori destinarà a la plaça i la travessia de Sant Roc un total de 135.500 euros. És previst que aquesta doble actuació s’enllesteixi abans de la primavera.

Quant a l’estat del carrer de Sant Pau, l’empresa constructora de les obres de la biblioteca comarcal,  responsable del malmetement d’algunes lloses pel pas de vehicles pesants, s’ha compromès a refer el paviment i retornar-lo al seu aspecte.  
              Solsona, 18 de gener de 2011
Font: Ajuntament de Solsona