dilluns, 17 de gener de 2011

Activitat a l'arxiprestat Solsona-Morunys del 15/01 al 23/01

CLARÀ
Sant Sebastià.- Avui diumenge, 16 de gener, a les 12, Missa anticipada de sant Sebastià a la seva capella.

LLINARS
Festa de Sant Antoni.- Demà dilluns, 17 de gener, Missa a les 12.

LLOBERA
Festa de Sant Sebastià.- Diumenge que ve, 23 de gener, Missa a les 10 del matí.

ODÈN
Festa de Sant Antoni.- Dilluns, 17 de gener, Missa en honor de sant Antoni Abat..
Festa de Sant Sebastià.- Dijous vinent, 20 de gener, Missa a les 12 i cant dels goigs.

TIMONEDA
Festa votada de Sant Sebastià.- Dijous que ve, 20 de gener, Missa a les 12.VALLFEROSA
Festa de Sant Antoni de Puig-redon.- Diumenge vinent, 23 de gener, a les 12, Missa en honor de sant Antoni Abat.

SOLSONA
Primera Trobada Ecumènica.- Té lloc aquest dissabte, 15 de gener, i està oberta a tothom. Hi haurà una xerrada sobre el tema “Ecumenisme: passat, present i futur”, a càrrec de mossèn Antoni Matabosch i Soler, director de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i president de la Fundació Joan Maragall. Horari: 9, 45 Acollida. A les 10, presentació. A les 10,15, inicis i continguts de l’ecumenisme. A les 11,15, pausa i cafè. De les 11,50 a les 12,50, progressos i situació actual.
Dins d’aquest marc, tinguem present que s’apropa l’Octavari de Pregària per la Unitat dels Cristians, que comença dimarts, dia 18 i s’acaba l’altre dimarts, 25 de gener. Es farà aquesta pregària cada dia a la Missa de Lestonnac, a 2/4 de 8 del vespre. Cada dia és més necessària aquesta unió i cada dia és veu més propera si preguem de valent.
 
Jornada de les Migracions.- Avui celebrem el dia de l’Emigrant i Refugiat. El cartell de la Jornada expressa plàsticament el lema del missatge papal: “Una sola família humana”. Diversitat de colors i rostres de diferents països units en comunió, en un to positiu i esperançat enfront dels missatges mediàtics negatius que rebem sovint sobre l’emigració. La creu que penja d’un d’ells al pit ens indica no sols l’acollida, sinó també la integració a la nostra Església. També s’identifica clarament amb la Jornada Mundial de la Joventut, a celebrar enguany a Madrid, a l’estiu, on –com diu el Papa i reflecteix el cartell-  nois i noies són “ponts culturals” entre els països d’acollida i els de destí.

Celebració de les Noces d’Or i d’Argent matrimonials
Avui diumenge, dia 16, a la Missa de 2/4 d’1 de la Catedral, presidida pel senyor Bisbe, mons. Xavier Novell, s’aplegaran una colla de matrimonis que volen commemorar, celebrar i agrair a Déu les seves Noces d’Or i d’Argent. En acabar es farà una fotografia de conjunt amb el senyor Bisbe i els que s’hi hagin apuntat faran un dinar tots plegats. Per tant, no és cap requisit anar al dinar perquè participin a l’Eucaristia tots els que l’any 2010 han celebrat aquesta efemèride. A tots moltes felicitats i moltes gràcies pel seu testimoni de fidelitat i amor.

Jornada de la Infància Missionera.-  El proper diumenge, 23 de gener, es farà la col·lecta destinada als nens i nenes de les Missions i enguany pensant especialment en els d’Oceania.

Calendari Arxiprestal 2010.-  Si algú encara no té el calendari, el pot passar a recollir a la Casa de la Parròquia de 12 a 2/4 de 2, o bé, a la Cúria del Bisbat els matins de les 9 a les 2.
Festa de Antoni Abat.- Se celebrarà l’altre dissabte, 22 de gener. Missa a les 10 del matí, que celebrarà mossèn Enric Bartrina, seguida de la benedicció del pa. A 2/4 de 12, benedicció dels animals al carrer Castell i els tres tombs.

Adoració al Santíssim.- Dimarts, 18 de gener, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre, a la capella de la Mercè (Catedral). Confessarà el senyor Bisbe.


MISSES ENCOMANADES
SANT LLORENÇ: Dia 17.- Per Ramon Comellas, Joan Vila Valrondra i Miquel Cases Pujantell. Dia 18.-  A sant Cristòfol. Dia 19.- Donant. Dia 20.- Ànimes. Per Francesc Vila Dalmases. Dia 21.- Ànimes. Dia 22. A la Verge de Lord. Pels esposos Ramon Vilalta Artigues i Teresa Bernadich Bertran. Dia 23.- Per Angelina Camp Ventura.
SOLSONA: Dia 15.- A 2/4 de 7 de la tarda, per Antònia Viladrich Viladomat (2n a.). A les 8 del vespre, per Maria Ramonet Canal (1r a.), Xavier Jounou Bajo (1r a.), Antònia Casals Vila, Dolores Creus Reig. Dia 16.- A les 10 del matí, per Rossend Gangolells Aubarell (11è a.), Dolors Moncunill Testagorda i fill Pere Sampons Moncunill, Antònia Casals Vila, Dolores Creus Reig, Joan Malé Real, Maria Teresa Terricabres Ferran (1r a.); esposos Joan Costa Orrit i Maria Canrubí Cardona, Florenci Serra Cardona i Concepció Moncunill To, Maria Sorribes Pubill i Àngel Ramonet Pons. A 2/4 de 12, per Rogelio García Manzano (2n a.), Xavier Jounou Bajo, Joan Malé Real, Rossend Gangolells Aubarell (11è a.), M. Teresa Terricabres Ferran (1r a.), Dolors Moncunill Testagorda i fill Pere Sampons Moncunill,; esposos Pilar Orrit Sort (21è a.) i Joan Torrentallé Vilaseca (15è a.), Florenci Serra Cardona i Concepció Moncunill To. A 2/4 d’1, per Dolors Moncunill Testagorda i fill Pere Sampons Moncunill, Rossend Gangolells Aubarell, M. Teresa Terricabres Ferran, Joan Malé Real; esposos Maria Sorribes Pubill i Àngel Ramonet Pons, Florenci Serra Cardona i Concepció Moncunill To. Dia 17.- A les 10 del matí, per Ramon Auguets Busquets (22è a.); esposos Filomena Canal Gilibets (12è a.), Maria Sorribes Pubill i Àngel Ramonet Pons. A 2/4 de 8 del vespre, per Pere Roca Rovira (4t a.), Ramon Auguets Busquets (22è a.); esposos Maria Sorribes Pubill i Àngel Ramonet Pons.