dissabte, 8 de gener de 2011

Activitat a l'arxiprestat Solsona-Morunys del 08/01 al 16/01


CEURÓ
Festa de Sant Julià.- Avui diumenge, 9 de gener, festa del patró de la parròquia, Missa a les 11 i tot seguit refrigeri ofert per l’Ajuntament.

CLARÀ
Sant Sebastià.- Diumenge vinent, 16 de gener, a les 12, Missa anticipada de sant Sebastià a la seva capella.

LA VALLDORA
Festa nadalenca.- Avui diumenge, dia 9, a les 4 de la tarda, Missa a l’església de Santa Eulàlia de Valldora i torronada.

LLADURS
Festa de Sant Julià a Vilanova dels Torrents.- Avui diumenge, 9 de gener, a les 12, Missa i benedicció del pa en honor de Sant Julià. No hi ha Missa a la parròquia.

LLINARS
Festa de Sant Antoni.- Dilluns, 17 de gener, Missa a les 12.

ODÈN
Festa de Sant Antoni.- Dilluns 17 de gener, Missa en honor de sant Antoni Abat..

SOLSONA
Primera Trobada Ecumènica.- El bisbat de Solsona ha organitzat al Seminari, per al pròxim dissabte 15 de gener, una trobada i conferència sobre el tema “Ecumenisme: passat, present i futur”, a càrrec de mossèn Antoni Matabosch i Soler, director de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i president de la Fundació Joan Maragall. Horari: 9, 45 Acollida. A les 10, presentació. A les 10,15, inicis i continguts de l’ecumenisme. A les 11,15, pausa i cafè. De les 11,50 a les 12,50, progressos i situació actual. Tothom hi pot assistir, a tota o part de la trobada.
Festa de Antoni Abat.- Se celebrarà el dissabte 22 de gener. Missa a les 10 del matí, seguida de la benedicció del pa. A 2/4 de 12, benedicció dels animals al carrer Castell i els tres tombs.

Representació del Pessebre Vivent a la Residència.- A càrrec dels avis de l’Hospital Pere Màrtir Colomés, es farà la segona i darrera sessió aquest dissabte, dia 8, a les 5 de la tarda a la Sala d’Actes.

Adoració al Santíssim.- Dimarts, 12 de gener, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre, a la capella de la Mercè (Catedral). Confessarà el senyor Bisbe.

Celebració de les Noces d’Or i d’Argent matrimonials
Ja s’acosta la celebració. Serà diumenge vinent, dia 16 de gener. Són les parelles casades els anys 1960 i 1985. Participarem a la Missa de 2/4 d’1 (12’30) de la Catedral, que presidirà el Sr. Bisbe, monsenyor Xavier Novell. Després de la Missa, fotografies de conjunt i de cada parella i dinar festiu.
Els llocs per apuntar-se, a més de la Casa de la Parròquia, són aquests tres : Casa Flotats, c. Castell, n.29; Cal Jaumet del Forn, c. De la Mare de Déu, n.4; Rellotgeria Ester, c. Sant Cristòfol, n.3. En aquests llocs us poden facilitar els aclariments  que desitgeu i els noms dels matrimonis que formen la comissió.
El preu global de la festa és de 80 € per parella, que recomanem que es facin efectius al moment d’apuntar-se. També recomanem que els hi deixeu una fotografia del dia de la vostra boda, que se us retornarà el mateix dia de la festa.
El termini per fer la inscripció és el dia 13 de gener. La majoria de les parelles que ho han celebrat els anys anteriors tenen molt clar que això no es pot deixar perdre. Us hi esperem!

Abonament del Full Diocesà.- Aquesta setmana i la vinent es passarà a cobrar el Full Diocesà i el Full Arxiprestal. El preu de la subscripció és de 18 €, tan baix com podem. Resulta a 33 cèntims cada setmana, però cada any ens quedem amb un deute que s’ha de cobrir d’una manera o altra. Els repartidors del Full podran passar a recollir els rebuts a la Merceria Sant Ponç. Tant als repartidors com als subscriptors els agraïm de cor la seva col·laboració. Ells fan possible el manteniment de la publicació del Full Diocesà, el qual setmana  rera setmana ens ajuda a viure la litúrgia i ens manté informats de la vida eclesial del nostre Bisbat i de les activitats que es van programant.
Calendari Arxiprestal 2010.-  Si algú encara no té el calendari, el pot passar a recollir a la Casa de la Parròquia de 12 a 2/4 de 2, o bé, a la Cúria del Bisbat els matins de les 9 a les 2.

MOVIMENT DEMOGRÀFIC
BAPTISMES
Solsona.- El 26 de desembre, Aleix Blanca Gros, fill de Serafín i de Maria Esther, nat el 23 d’octubre de 2010.

MATRIMONIS
Olius.- El 27 de novembre, Jaume Andorrà Sunyer, veí de Sallent, amb Marina Bastova, natural de Sant Petersburg (Rússia).

DEFUNCIONS
Solsona.- El 18 de desembre, Dolors Planas Rafart, vídua, de 84 anys.
  • El 18 de desembre, Teresa Vilardell Torrent, casada, de 88 anys.
Torredenegó.- El 25 de desembre, Eusebi Pons Puig, solter, de 57 anys.MISSES ENCOMANADES
SANT LLORENÇ: Dia 8.- Donant. Dia 9.- Difunts donant. Dia 10.- Donant. Per Ramon Graus Cirera. Dia 11.- Donant. Dia 12.- Per Joan Agustí Pla. Ànimes. Dia 13.- Per Jaume Moix Vidal i Jaume Moix Barnola. Dia 14.- Donant. Dia 15.- A sant Antoni. Dia 16.- Pel Pep de cal Vermell.   
SOLSONA: Dia 8.- A 2/4 de 7 de la tarda, per Dolors Moncunill To (10è a.) i fill Lluís Gilibets Moncunill (5è a.); esposos Camil Call i Antònia Prunés. A les 8 del vespre, per Salvador Grifell Vilà (13è a.), Lluís Montraveta Giibets (10è a.), Dolors Vila Cinca, Isabel Cardona Freixa, Narcís Gríful Miloro (6è a.); esposos Joan Caelles Sanmiquel i Carme Solà Ribera, Florenci Codina Marbà i Mercè Serra Vilardell. Dia 9.- A les 10 del matí, per Salvador Grifell Vilà (13è a.), Lluís Montraveta Gilibets (1r a.), Maria Roca Castellà (5è a.), Rossend Gangolells Canal (7è a.); esposos Joan Caelles Sanmiquel i Carme Solà Ribera, Joan Gilibert Rosell i Leonor Rafart Solanelles i fills Teresa, Miquel, Pere i Maria. A 2/4 de 12, per Lluís Montraveta Gilibets, Pere Alvarez Torra (5è a.), Sancho Ayala Galindo (1r a.), Rossend Gangolells Canal (7è a.); esposos Joan Caelles Sanmiquel i Carme Solà Ribera. A 2/4 d’1, per Rossend Gangolells Canal (7è a.); esposos Joan Caelles Sanmiquel i Carme Solà Ribera, Joan Gilibert Rosells i Leonor Rafart Solanelles i fills Teresa, Miquel, Pere i Maria, Eladi Sánchez Martín (22è a.) i Maria Vantolra Baraldès (18è a.). Dia 12.- A les 10 del matí, pels esposos Josep Cots Colell (13è a.) i Serafina Vila Divins i Lluís Codina Tristany. Dia 13.- A les 10 del matí, pels esposos Antoni Rafart Solanelles i Rosa Planas Marmi. Dia 14.- A les 10 del matí, pels esposos Agustí Torramorell Parramon (11è a.) i Claustre Canal Montellà i fill Ramon.