dimecres, 1 de desembre de 2010

Solsona programa una sèrie d’activitats de sensibilització a l’entorn del fet migratori


S’organitza una conferència, un conte i tallers de cuina i escriptura àrab al llarg del desembre

“Diàlegs” és el títol del cicle d’activitats que aquest desembre organitza l’Ajuntament de Solsona, per mitjà del Pla de Ciutadania i Immigració, per sensibilitzar la població sobre el fet migratori. Consisteix en una conferència, un conte i tres tallers gratuïts de cuina marroquina, equatoriana i romanesa i un d’escriptura àrab, i coincideix amb la celebració, el 18 de desembre, del Dia internacional del migrant. Hi col·laboren el Consell Comarcal del Solsonès, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració.

La primera activitat és aquest divendres, dia 3, a les 8 del vespre. L’escriptor i periodista Vicenç Villatoro oferirà una conferència a la sala cultural de l’Ajuntament sobre “Diversitat cultural i cohesió social”. Dissabte, de 10 a 2/4 d’1, Karima El Barnichi impartirà un taller de cuina marroquina a les instal·lacions de l’escola Setelsis. Els propers dissabtes a la mateixa hora i també a Setelsis, es duran a terme la resta de sessions culinàries: el dia 11, l’equatoriana Wendy Olivo ensenyarà a cuinar plats del seu país d’origen, mentre que el dia 18 Mònica Filimon impartirà un taller de plats romanesos.

Assistir a aquestes classes de cuina és gratuït, però les places són limitades. Per això, cal inscriure-s’hi a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament o bé per correu electrònic a l’adreça plaimmigracio@solsones.ddl.net abans de divendres. També és necessari apuntar-se abans del dia 9 al taller d’introducció al curs d’àrab, impartit per Karima El Barnichi el divendres 10 de 8 a 2/4 de 10 del vespre a l’aula polivalent del Casal de Cultura i Joventut, al costat de Solsona FM.

Finalment, el dissabte 11 a les 6 de la tarda, la biblioteca municipal acollirà la interpretació del conte “Un pastís per a en Saïd”, a càrrec d’Ángeles García, de la companyia la Dolsa Vita. Aquesta història explica d’una manera molt gràfica les enemistats que es forgen en el desconeixement dels altres i ensenya que només el coneixement fa desaparèixer els sentiments d’hostilitat.   

          Solsona, 1 de desembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona