dimarts, 7 de desembre de 2010

Solsona col•labora un any més amb La Marató de TV3

Hi ha activitats programades des de diumenge vinent i fins al dia 20

Aquest diumenge  al matí a l’escola El Vinyet de Solsona es duu a terme la primera activitat amb què la ciutat col·labora amb La Marató de TV3, enguany dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Aquest any, a més de l’Ajuntament, s’hi sumen l’AMPA d’aquest centre, el col·legi Arrels Primària i l’Escola Municipal de Música.

Per a diumenge a 2/4 d’11 del matí l’AMPA d’El Vinyet ha programat una xocolatada solidària i una gimcana oberta a l’alumnat, les famílies i tota la població en general. Es duran a terme en el mateix recinte escolar, en el carrer del Pedraforca, número 10. A les 12, també diumenge, la Banda de l’Escola Municipal de Música interpretarà un concert de Nadal al Teatre Comarcal.

Dilluns vinent, dia 13, també pujarà a l’escenari del Teatre Comarcal l’alumnat de segon de cicle mitjà de primària del col·legi Arrels. Hi representarà l’obra més popular d’aquestes dates, Els Pastorets de Josep M. Folch i Torres. Es podrà veure en dues sessions, una a ¼ de 4 de la tarda i l’altra a ¼ de 5.

Els alumnes d’educació infantil d’Arrels també col·laboraran amb La Marató de TV3 amb un petit pessebre vivent que es farà dins el centre escolar el divendres 17 a partir de ¾ d’11 del matí.

Inauguració musical de la sala polivalent
D’altra banda, el mateix dia de La Marató, el diumenge 19, l’Ajuntament inaugurarà la sala polivalent de la ciutat a 2/4 de 7 de la tarda. En aquest cas també hi participarà la Banda de l’Escola Municipal de Música amb un concert d’una hora de durada, aproximadament. El públic podrà fer les seves aportacions mitjançant unes guardioles habilitades per a l’ocasió.  

Finalment, el dilluns 20, nens i nenes de cicle inicial i primer de cicle mitjà d’Arrels difondran l’ambient nadalenc per places i carrers amb una cantada de nadales a partir d’1/4 de 12 del matí, una activitat amb què també s’intentarà recaptar fons per a La Marató.

Les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, que apareixen de manera sobtada, poden alterar el funcionament del sistema nerviós i condicionar notablement la vida de les persones. Els accidents de trànsit, esportius i laborals en són les causes més habituals. Les seqüeles que comporten provoquen greus discapacitats funcionals i cognitives. La Marató de TV3 té l’objectiu de lluitar per superar-ne les conseqüències, com la paràlisi i els trastorns sensitius, cognitius i psicològics.
  
          Solsona, 7 de desembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona