divendres, 3 de desembre de 2010

Premien el foment del futbol sala solsoní amb la fase prèvia del Campionat d’Espanya sub-19


A final de mes es mobilitzaran prop de 60 persones de les seleccions de Catalunya, les Balears i Canàries

Prop de seixanta persones entre jugadors i equips tècnics de les seleccions de Catalunya, Balears i Canàries es faran seu el segon pavelló poliesportiu de Solsona entre els dies 28 i 30 d’aquest mes en la fase prèvia del Campionat d’Espanya sub-19 masculí de futbol sala. Aquesta tarda han presentat el que serà un dels grans esdeveniments esportius de l’any a la ciutat l’alcalde, David Rodríguez; el president del Consell Comarcal, Marià Chaure; el president del subcomitè dels campionats d’Espanya de seleccions territorials de futbol sala, Gonzalo Azcárate; el president del Comitè de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, Dani Vives, i el membre de la Penya Barcelonista de Solsona i Comarca i de la junta de la Federació Catalana de Futbol, Quim Sala.

Entre les candidatures preferides per acollir aquesta prova hi havia Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar, que presenten molt bona connexió amb l’aeroport. Amb tot, “Quim Sala va fer una defensa molt ferma del Solsonès”, ha assegurat Dani Vives. A més, un dels principals motius pels quals s’opta per Solsona és la “tasca que s’ha fet durant molts anys per fomentar l’aparició i consolidació d’equips de futbol sala –ha remarcat el representant de la Federació–, fins a començar a despuntar en el mapa català”. En aquest sentit, ha posat de relleu el treball de la PB Solsona i Comarca, del CE Arrels, que ha estat el primer de Lleida a competir en femení, i de la Lliga Comarcal, que ha celebrat els 20 anys i que ha propiciat el naixement de diversos equips.   

Per a l’alcalde, aquesta fase prèvia del Campionat d’Espanya s’afegeix a d’altres proves que enguany s’han fet de patinatge i bàsquet i a la Volta Catalunya per etapes en BTT (Volcat). “Aquesta aposta dóna rellevància a les instal·lacions esportives solsonines, i alhora vol dir que estem preparats per acollir esdeveniments de primer ordre”, ha afirmat. Per això l’Ajuntament ha donat suport a la iniciativa de la Penya Barcelonista i de la Federació Catalana de Futbol des del primer dia. També hi col·labora el Consell Comarcal. Marià Chaure coincideix amb Rodríguez a destacar que aquesta convocatòria donarà a conèixer el Solsonès més enllà de Catalunya des del vessant esportiu.   

Beneficis per al sector turístic

I és que aquest certamen esportiu “redundarà indefectiblement en benefici del sector turístic, un camp en què Solsona aposta amb força els darrers anys”, ha constata l’alcalde. “La ciutat és una petita perla amagada que comença a obrir-se a Catalunya i fins i tot arreu del l’Estat, i ens interessa que ens coneguin”, ha afegit David Rodríguez, ja que totes les persones que es mobilitzen per competir, “si els agrada la ciutat, en parlaran de tornada a casa i algun dia és molt probable que tornin a visitar-nos”.    

Si bé és previst que jugadors i equips tècnics arribin el dia 27 a Solsona, la competició començarà el 28 entre Canàries i Balears. Es regirà per un sistema diferent al de la Federació Catalana de Futbol, segons ha explicat avui Gonzalo Azcárate, per donar la mateixa importància als tres partits que determinaran qui acabarà amb lloc a la fase final, que es disputarà el mes de gener en una localitat per decidir. Dani Vives ha fet una crida a la ciutadania solsonina perquè aquest dies ompli el pavelló municipal d’esports.


Vives, Azcárate, Rodríguez, Chaure i Sala, en roda de premsa aquesta tarda a l’Ajuntament


          Solsona, 2 de desembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona