dimarts, 7 de desembre de 2010

L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès presenta la projecció “Retorno a Hansala” dins del cicle Amb Ulls de Dones


Dins el marc del cicle “Amb Ulls de dones”,el proper dijous 9 de desembre a les 22.00 hores de la nit es projectarà al Cinema París de Solsona la pel.lícula “Retorno a Hansala” de  Chus Gutiérrez. “Retorno a Hansala” un film premiat en diferents festivals de cinema internacionals, preten recrear el succés de la descoberta dels cossos d’onze joves immigrants magrebins.

Retorno a Hansala narra la història situada a les platges de Rota, on apareixen els cadàvers d’onze joves immigrants marroquins que volien creuar l’estret. A partir de les seves pertinences es descobreix que tots vénen del mateix poble: Hansala. Retorno a Hansala  pretén recrear aquell succés vist des dels ulls de dos personatges; un empresari funerari i la germana d’un dels difunts.

La projecció forma part del cicle “Amb Ulls de Dones”,un cicle de cinema i conferencies organitzat per l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès. Un projecte que rep el suport del Institut Català de les Dones, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Oficina de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. “Amb ulls de dones” és una iniciativa que vol posar en evidència la relació existent entre les dones, els drets humans i la cultura de la pau present als diferents països del món.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Solsonès vol donar exemple i animar així a tots els que vulguin veure una realitat i una visió global del paper que té la dona dins de la nostra societat.

Font: Consell Comarcal del Solsonès