dimecres, 22 de desembre de 2010

L’Ajuntament de Solsona vol millorar la comunicació amb la ciutadania a través del nou portal electrònic


El web compleix les exigències legals d’accés als serveis públics a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació

L’Ajuntament de Solsona ha modernitzat la seva presència a Internet. El seu portal www.ajsolsona.cat és a partir d’ara més funcional i pràctic per als usuaris i s’ajusta als requisits de la Llei 11/2007 d’accés de la ciutadania als serveis públics per mitjà de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Ahir al vespre el van presentar públicament l’alcalde, David Rodríguez, i els representants de Grafkic i Semic, Kiko Montilla i Àlex Abenoza.  

El portal municipal, obert el 2004, “tot i ser una eina innovadora i potent al principi, amb sis anys havia quedat obsoleta”, va dir l’alcalde, tot destacant la necessitat d’adaptar el web als requisits legals i promoure l’administració electrònica, facilitant la gestió i tramitació amb l’Administració pública. Aquesta actuació, finançada a través del Fons estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat local, s’ha acompanyat de la renovació del disseny gràfic i d’estructura del lloc web.

“Des de l’Ajuntament s’ha buscat millorar la comunicació amb la ciutadania i acostar l’Administració a les empreses”, va apuntar Àlex Abenoza en explicar el plantejament del nou portal. “S’ha realitzat un primer pas i s’està treballant en nous aplicatius”, que s’aniran activant progressivament, com per exemple la facturació electrònica. La seu electrònica és la zona del web des d’on se centralitzen tots els tràmits en línia que permet el consistori.

Quant a la imatge gràfica, tal com va exposar ahir Kiko Montilla, es mantenen els colors corporatius del consistori, però amb “un disseny actual i elegant”. L’estructura, que facilita la navegació, presenta sis grans apartats (“la nostra ciutat”, “l’Ajuntament”, “història i tradició”, “agenda” i “notícies”), amb capçaleres diferenciades.

Més dinamisme de la informació

Per a l’administració dels continguts s’utilitza “un gestor de software lliure molt potent”, tal com remarca Abenoza, utilitzat per institucions com els ajuntaments de Lleida i Tarragona. Això permet, entre d’altres, que des de la mateixa àrea municipal de Comunicació es puguin actualitzar tots els continguts, no només de determinats apartats com fins ara, fet que permetrà “mantenir al dia un web més dinàmic i viu”, segons Montilla. Així, a mesura que es modifiquin els serveis municipals o se’n generin de nous, s’aniran reflectint els canvis en la versió electrònica pràcticament al moment.

Novetats

Entre les novetats que presenta aquest portal, hi ha una galeria d’imatges, l’opció de compartir continguts mitjançant xarxes socials, un calendari d’activitats d’agenda que marca els dies amb convocatòries, la presentació de la informació d’agenda i un cercador molt funcional. Així mateix, properament s’incorporarà informació en diferents idiomes i s’hi afegirà la versió en francès.

L’alcalde recorda que el portal hi ha “un volum ingent de documentació”, motiu pel qual el traspàs de la versió antiga a la nova requereix un període d’adaptació per traslladar-hi tota la informació. Els propers dies s’anirà completant tota la incorporació de documents.Rodríguez, Montilla i Abenoza, en la presentació pública, ahir al vespre

       Solsona, 22 de desembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona