dimecres, 15 de desembre de 2010

L’Ajuntament de Solsona celebra la previsió d’inversió de la Diputació a la carretera LV-4241 fins a Lladurs


El 2011 l’ens provincial invertirà uns 800.000 euros al vial solsoní

El projecte de pressupost general de la Diputació de Lleida per a l’any que ve, que se sotmetrà a votació aquest divendres, inclou una inversió de 800.000 euros per al condicionament de la carretera LV-4241 en tram comprès entre Solsona i Lladurs. L’alcalde, David Rodríguez, celebra aquesta notícia, que li va comunicar diumenge el president de l’ens provincial, Jaume Gilabert. Va ser una de les principals reclamacions que el consistori va traslladar al diputat de Serveis Tècnics, Josep Cosconera, en una reunió celebrada a principi de tardor.

El tram de vial abasta una extensió d’aproximadament set quilòmetres, a partir d’uns cent metres més amunt de l’encreuament de Lladurs, fins al nucli urbà de Solsona. L’actuació consistirà en l’arranjament de tot el ferm, la millora del traçat en alguns revolts, la renovació de la senyalització i la col·locació de barreres de seguretat en aquells punts on manquen.

Tot i que els Serveis Tècnics de la Diputació parteixen d’un projecte inicial, en aquests moments estan treballant en la seva adaptació al reajustament d’inversions. És previst que el procés de tramitació sigui àgil, ja que no és necessària cap expropiació per realitzar l’obra, i que l’estiu vinent puguin licitar-se els treballs o fins i tot iniciar-se.

La Diputació de Lleida té previst destinar uns 4 milions d’euros en inversions a carreteres. David Rodríguez valora molt positivament el fet que el 20 per cent d’aquest paquet es destini a la carretera de Solsona a Lladurs, fet que representa, segons ell, “una clara aposta per les infraestructures viàries de la comarca”. A més, carreteres com aquesta, que registren “una important afluència de vehicles especialment els caps de setmana”, són un element clau per al turisme.  Solsona, 15 de desembre de 2010
Font: Ajuntament de Solsona